[]

Acil'den Giriş Ödemele Hkında ?

Arkadaşlar selam. Özel hastaneerde acil bölümünden girişte ücret alınıyor mu ? alınıyorsa neye göre alınıyor ?

Geçen gün annem sabaha karşı rahatsızlandı. Önce medipole götürdük. 400 tl muayne ücreti çıktı.doktorun davranışlarından rahatsızlık duyup acıbadem'e götürdük, orada da serumlar ile bilikte 650 tlye yakın ücret çıktı.

Bu prosedür boyl mi işliyor ? biraz carlama yapınca yuzde 30 indirim yaptılar.

Acilden giriyoruz, diyorlarki hayati risk olmadığı müddetce ücret alıyoruz. hayati riskte ölüm.

Bu olay çok saçma değil mi ?

Tabiki ticari kuruluşlar ama bir muayne bedeli özellkle acil den sadece ve sadece muayneden bu kadar ücret istemeleri tuhaf ve saçma.

Başına bu gibi durumlar gelenler ne düşüyünüyorsunuz ?

 
Aynısını oğlum için yaşadım. Allah belalarını versin bu düzene razı olan yoneticilerin. Aldım devlet hastanesine goturdum bi 10 dk daha kaybederek.


  • lion de la Turquie  (21.03.18 14:16:04) 
özele acil de gitsen genelde alıyorlar. ölmek üzere değilsen acillik değilsin onlara göre. gerçi devlette acile gitsen, bayağı sıra bekliyorsun ya da ilgilenmiyorlar.

ama sağlık sistemimiz mükemmel tabi ki :)

www.youtube.com
  • herhaltibiliyoring  (21.03.18 14:23:10 ~ 14:26:56) 
acil serviste gerçekten acil olmayan durumlar için ücret alınması normal. tarife, hastanesine göre değişiyor. bahsettiğiniz 2 hastane de en üst sınıftaki hastaneler. sgk'nın belirlediği üst sınırlar var onu aşmamaları lazım ama ne kopartırsak mantığıyla istiyorlar. itiraz edince de lütfetmiş gibi "indirim" yapıyorlar.

bu durumlarda mutlaka detaylı fatura isteyin ve sgk'ya başvuracağınızı söyleyin. o zaman yola geliyorlar genelde ama fiyatlar yine de yüksek. sağlıkta özelleşmenin sonucu işte; paranın yettiği hastaneye gideceksin, paran yoksa devlete gideceksin diyor sistem. sigorta yoksa devlette bile bakmıyorlar.
  • nrmnm  (21.03.18 14:26:32 ~ 14:30:34) 
Ben bir kere gittim yalnızca, böbrek ağrısıydı ultrason iğne serum vs. para almadılar.


  • i was made for you  (21.03.18 14:29:09) 
yakın tarihli olarak gece tuvalete kalkınca bayılıp kafamı yardığım için en yakın mesafede olan izmir medikalpark'a gittim. tomografi, testler, birkaç saat gözlem altında tutmak, tetanoz iğnesi falan bir sürü ilgilendiler. çıkarken her ihtimale karşı sordum, acil kodundan giriş yapılmış, ödeme yapmayacaksınız dediler. kafa travması, üstüm başım kan içinde gittiğim için mi bilemiyorum. o acil kodu ne o an o halde hiç düşünmedim ama ilerleyen zamanlarda araştırmak üzere not almıştım kafamda. bilen biri yanıtlasa ne güzel olur.


  • Phoebe  (21.03.18 18:37:33 ~ 18:38:23) 
Bahsettiğiniz hastanelere bende gittim. Annemin şikayetleri vardı, tomografi mr sırayla bir sürü teste giedik. 1000 tl ye yakın masraf çıktı. Sgk yı belirtmemize rağmen bu ücreti makinaları bahane ederek aldılar. Yani tabiki ticari kuruluşlar ama acil durumlar da biraz daha anlayışlı olmaları, sistem dışına çıkabilmeliler.

Bir de medical parkta hiçbir sonuç alamadık, 3 doktor feğiştik adam buzlopan önerdi. 1000 tl de cabası.


Sgk bir cacık karşılamıyor. Özel sağlık şart gbi. Ama yine de berbat bir asstemimiz var.
  • czn  (21.03.18 23:00:01) 
Ben medipol'e gögüs ağrısı şikayetiyle gittim.
Kalp krizi olabilir dediler.
EKG çekildi. Temiz çıktı. Doktor Ama bir de kan testi gerekli dedi. Daha önce bir hastamız ekgsi temiz çıktı diye gitti, 4 saat sonra vefat etti dedi.
Tamam dedim.
Test 350 dediler.
Eeee dedim acil?
Ama kalp krizi geçirmiyorsanız almamız lazım parayı dediler. İnanılmaz
  • anten  (22.03.18 13:55:29) 
acıbadem de yuzde 30 indirim yaptılar carlayınca.

Neye göre yuzde 30 ?

internetten araştırma yaptık. Fotoğrafları ile tüketici haklarına mail attık.

teftişe gitceklerini belirttiler.

tabiki para alıcaklar ancak ben geçenlerde gördüm haberde, acilden girişten yapan vatandaş parasını geri almış. çünkü adı üstü acil, normal muayneye yönlendireleri saçma geliyor.

birde sağlık sistemiyle ovünuyorlar.

geçtiğimiz gün eczaneye gittim, dedim annemin sgk sı var.

ilaç 50.tl. ama tanı yazmamış dedi doktor sgk'dan faydalanamıyorsunuz. Kesinlikle parada değilim. ben sistemin saçmalığından yakınıyorum. hakkım varken niye kullanmıyım ?
  • czn  (23.03.18 14:36:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.