[]

Yeme Icme

Elimizde bir adet erkek birey var 30 yasinda. Evinden surekli uzakta ve herhangi bir duzeni yok. Surekli disarda yemek yiyor. Evde yemek yapma gibi bir durum yok. MECBUREN disarda yiyecek. Ya da paketli ivir zivir alip evde otelde neyse tuketecek.

Simdi bu arkadas "saglikli yasayacam ben sekeri neyim kesecem yarin spora basliyom" diye gaza geldi. Fakat sartlarina bakarak saglikli beslenmesinin mumkunati yok. Genelde gunde bir ogun yiyor oglenleri ama bu ara deli gibi gece acikmalari basladi eve giderken ciko piskevit cips falan gomuyor kendisi. Uc sorusu var:

Gunde tek ogun yiyecek olsaniz ve disarda veya paketlenmis bi sey yemek zorunda olsaniz ne tercih ederdiniz? Ton baligi, konserve garnitur, konserve misir vs falan gibi seyler doyuruyor mesela, ne kadar saglikli?

Cayi sekersiz iciyor, fakat pogaca kurabiye vs gibi seyler hizli doyurdugu zannedildigi icin cok tercih ediliyor. Bu arkadas tatli hastasi. Napsin da sekeri biraksin pit diye?

Gunde tek ogun aslinda soyle oluyor, su 16 8 beslenme bicimi gibi dusunun, bi iki saat boyuna biseyler atistiriyor tek ogunden sonra. Sizce bu saglikli mi, bi hafta on gun oncesine kadar bu yetiyorken on gundur geceleri TATLİ BULUN VURURUM HEPİNİZİ diye cemkirmesi normal mi?

Cevaplar icin simdiden tesekkur ediyor, uzattigi icin ozur diliyor :(

Boy 1.85 kilo 81, gereksiz bir gobek var eser miktarda bu arada.

 
bende işten dolayı arkadaş gibi besleniyordum özellikle çok seyahat edince tek öğüne düşüyordu benimde ve genelde arada atıştırıyordum ama dışarıda da az çok düzgün beslenebilir. her restorantta- otelde en azından et-tavuk oluyor veya bakliyat-zeytinyağlı yemekler yapan her ilde restorantlar var :)

kahvaltı etmeye çalışsın bence böylelikle 2 öğün olur. otellerde kaldığında kahvaltı kolay iş.

şekeri bırakma tavsiyesi olan varsa bana da lazım :)
  • dilligaf  (21.03.18 01:15:40) 
Sağlıklı beslenmek iyi şeyler yemek değil aslında. Kötü şeyler yememek de bir çeşit sağlıklı beslenme oluyor. Poğaça, bisküvi, cips gibi şeyleri yemeyi tamamen bırakacaksınız. Günde tek öğün yemek yenecekse hamburger yerine pilav, makarna, köfte, kuru fasulye, nohut gibi ev yemekleri tercih etmek daha iyi. Bunları nereden bulacağım diyorsanız ev yemekleri yapan bir yere gideceksiniz. Kısaca hem karbonhidrat, hem protein, hem de yağ içerikli bir yemek tercih etmeniz gerekiyor. Ton balığı falan gibi şeyleri salata ile yiyebilirsiniz. Şekeri şekerli ürün almayarak bırakabilirsiniz. Ben de kola içmemeye çalışıyorum. Eve kola almamaya çalışıyoruz genelde. Evde olmayınca içmiyorsun. Bu da öyle.


  • dissendium  (21.03.18 01:22:53) 
iki öğüne çıkarmaya çalışmanız lazım ve paketli bütün gıdaları bir kenara koyup et, tavuk, balık ızgara vs yemeye başlamanız lazım acilen. paketli hiçbir gıda sağlıklı olamaz.(diyet bisküviler dahil)

şekeri bırakmada en en en en iyi yardımcı et suyu haberiniz olsun.(denendi kanıtlandı) Evde yapmaya gerek yok, yeni yeni ülkemizde de hazır et suları satılamaya başlandı.(limon sıkıp tuz atıp lük lük içebilirsiniz)

ayrıca fed up, that sugar film gibi belgeseller izleyerek mental iradeyi sağlamlaştırmanız yararınıza olacaktır.

ha bu arada illa ben bir şey atıştırıcam diyorsanız, fındık,fıstık, ceviz vs. gibi kuruyemişler elinizin altında dursun ama onları da çok yemeyin biraz fazla kalorililer.

bir de ton balığı yerken haftada 2 kezden fazla yemeyin çünkü ton balığı maalesef cıva içeriyor.
  • narudocko  (21.03.18 02:21:15) 
Mutlaka kahvalti yap icinde yumurta olan. Oglen corba- salata veya sulu yemek vs. gibi birsey yiyeceksin abicim maksimum 1 dilim ekmekle. Aksama kadar da 8-10 adet kuruyemis atistirabilirsin. Aksam da diyelim disarda yiyeceksen tavuk sis vs. soyle. yemegi de 7, en gec 8'de ye. Calisma duzenin nasil bilmiyorum ama 11-11:30 gibi yatarsan gece acikmasi diye birsey olmaz. Zaten isin gerektirmiyorsa gece 2'lere kadar durmanin manasi yok. Bir de zaten o yedigin paketli ivir zivir seni aciktiriyor. Sigarayi birakir gibi birakacaksin. 1 hafta dayan, bak nasil kurtuluyorsun. Hem canin cekmiyor, hem de her seyin tadi cok asiri sekerli geliyor

Bence kilo sorunun yok. O eser miktarda gobek gitmiyor hocam. Bak ben mesela 1.88 boy 107 kiloyum oradan obezmisim gibi gorunuyor ama alakasi yok ben de dahil herkes sasiriyor, kemiklerim mi iri nedir. doktora gittim o da sasirdi soyle bana bakti, elindeki vki listesine bakti "gayet iyisin bosver bu metrik seyleri" dedi :)))
  • dougsampson  (21.03.18 03:18:11) 
Sabahları poğaça aldığı pastanelere sorsun, mutlaka haşlanmış yumurta satarlar. simit, peynir ve haşlanmış yumurta hayatını değiştirecek... sabah güzel başlarsa günün devamı daha kaliteli geçiyor.
190, 82 birisi olarak söylüyorum ki bir ayda hem spor yaptım (haftada 1-2, salonda fitness), hem de sabahları yumurta yedim. başka hiç bir değişiklik yok. ölçümlerde kas oranı 1 kg artmış, 200 gr yağ vermişim, hafif göbek yerli yerinde duruyor.

  • cliquot  (21.03.18 10:54:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.