[]

Kapalı kızlar daha çok dikkatinizi çekiyor mu?

yolda, çarşıda, pazarda şunu farkettim ki kapalı kızlar açık olanlardan (dekolte vs. olmayan) daha çok dikkat çekiyor giyim/kuşam/süsleri ile.

daha bir süslüler, makyajları var, giydikleri şeyler daha canlı renklere sahip vs vs.

tesettürün amacı dikkat çekmemek değil mi? bu kızlar bazı şeyleri yanlış yapmıyor mu? eğer bunları birileri kapanmaya zorluyor ise - ki hiç sanmıyorum; kimi bölgeler ve gruplar hariç - demiyor mu bu ne hal?

not: trollük yapmıyorum, bait atmıyorum, siyasal islamı ben araştırayım ama o kızların bundan bihaber olduğuna da eminim.

güzel görünmek, dikkat çekmek ve beğenilmek istediklerini görüyorum ama insan inandığı şey ile bunlar arasındaki tercihini bu kadar rezil şekilde ifade etmemeli diye düşünüyorum.

 
siyasal islamı bir araştır.


  • makarnavodka  (20.03.18 23:43:46) 
Mevcut aile ve toplum cevresinin koydugu sinirlar icerisinde kendini maksimum duzeyde ifade etmeye calisiyor. Dogrusu yanlisi bizi pek ilgilendirmez. Herkesin kendini ifade etmeye ihtiyaci var, etrafindaki kisiler "baskiyi artirirsak hepten basini acar" diye dusunerek boyle zimni bir anlasmaya varmis olabilir.

Rezillik diye bir sey de yok. Cok koseli bakiyorsunuz bence hayata. Gercek hayatta hersey yazili kurallar ve kabuller dahilinde gelismiyor. Milyonlarca degisik durum ve istisna var.
  • dougsampson  (21.03.18 00:27:08) 
makyaj denen şey artık aile içinde anneler tarafından bile yapıldığı için kızların da yapması gayet normal karşılanır oldu. istenen tek şey; giyim kuşam. gerçek anlamda tesettür denen şeye zıt şeyler yapılsa da artık modern dünya bu duruma getirdi. gerçi bizim camianın en büyük sorunu hala giyim kuşamın ne ile olacağı. halbuki, dinde ne giyileceği değil nasıl giyileceği belirtilmiştir.

bizim sülalede de var bu tiplerden. pantolon giymesin kızım. neden? yasak. neye dayandırdıkları da belli değil. ben de artık cehaletleriyle başbaşa bırakıyorum.

ayrıca; bir insan sırf kapandığı için müslüman olacak diye bir şey yok. belki zevk için giyiyor? bunu sen ya da ben bilebilir miyiz? hayır.
  • blue eyes white dragon  (21.03.18 00:48:38) 
benim birkaç tanıdığım var bu şekilde giyinen. hepsi aile baskısıyla kapanmış ve öyle büyütülmüş. güzel olmak, beğenilmek herkesin ihtiyacı. onlar da ailelerinin izin verdiği ölçüde dikkat çekmeye çalışıyorlar. baskıdan dolayı da abartıyorlar giyimi, makyajı.

bir arkadaşım vardı mesela. boynu ve saçları görünecek şekilde başını bağlardı. kocaman küpeler takardı. günlük hayatta düğün makyajı yapardı. çoğu zaman babasını kızdırmayı hedeflerdi. babası ise sadece başında örtü olsun derdindeydi. sonra bir şekilde babasından kurtuldu ve açıldı. şimdi dünyanın en sıradan insanı gibi giyiniyor. ne makyaj yapıyor ne de abartılı giyiniyor. çok mutlu.
  • straight from the heart  (21.03.18 01:03:31 ~ 01:04:25) 
öncelikle son sözümü baştan söyleyeyim. "tesettürün amacı zaten dikkat çekmemek değil mi?" cevap: "yööö"
hiç de öyle bir şey yok.
din mantık kuralları dışında kalan bir şey. mantık üstü görünür uyan kişiye. yani, şöyle örnek vereyim: namaz kılan kişiler namaz hareketlerinin aslında sağlığa ne kadar da faydalı bir şey olduğunu anlatır dururlardı. külliyen saçmalık. selam verme hareketinin boyun egzersizi işlevi görüp de sağlığa yararlı olması anlaşılır bir şey, ama kimse "namaz kılayım da belim-boynum kireçlenmesin" demiyor.bu mantıkla kılınmıyor namaz. ha, direkt bedensel faydaları var mıdır? olabilir. ama kimse bunun için kılmaz namazı. Allah istemiş der kılar.

başörtüsü de aynı. başörtüsü takmanın "saçını göstermemek" yahut "karşıcinsi etkilememek" yahut "seksi olmamak" veya "dikkat çekmemek" amacı yok. Allah istemiş diyor takıyor. öyle emredildiğine inanıyor. bu kadar basit. dindar bir insan yaratıcının her sabah 10'da ondan amuda kalkmasını istediğini düşünse, her sabah tam 10'da amuda kalkar. inanmayan saçma görür, inanıyorum ama kalbim temiz diyen kalkmaz amuda. bu kadar basit yahu.
makyaj yapmak günah mı? yolda yürürken dikkat çekmek günah mı? bu konular başörtüsünden bağımsız, apayrı konular. nasıl ki "ben müslümanım ama alkolümü de alırım, kime ne" diyen insanlar varsa, "evet, makyaj günah, ama yaparım kime ne" deme özgürlüğüne sahiptir başörtüsü takan kişi de. yani, mantıklı baktığımızda müslüman ama başını örtmeyen bir kadın hakkında "o nası dikkat çekici giyinmiş öyle" deyip kınar msınız? kınamazsınız. Kınarsanız Nihat Doğan olursunuz. Aynı şekilde, bir insanın çeşitli gerekçelerle saçını örtmesi de "aha nası da dikkat çekici giyinmiş o ööle" deme hakkını size vermez. modern birey bunu aklından bile geçirmez. benim modernlik algım bu.
zenci birini görünce "oha çok kara" diyor musun? yok. neden? çünkü eşitlik.
mini etek giyen biri için "oha ne kadar da tahrik edici" diyor musun? yok. çünkü nihat doğan kafası.
başörtülü biri için de kurma bu cümleyi. içinden ya da dışından. bir kadını kolundan tutup "saçını örteceksen git İran'a" diyen zihniyetle, "madem kapalısın sigara içmeyeceksin, o makyaj olmuş mu, kapalıysan niye dikkat çekici giyiniyosun" demek aynı şey. ikisi de gericilik.

ha, "ama onlar benim komşumun kızının mini eteğine kızmış" diyen olursa, "onlar" ne demek arkadaşım? familya mı bunlar? hepsi aynı kafada gezen, başka düşünemeyen mantar cinsi mi? kimi kızıl, kimi kürt, kimi faşist, kimi duygusal, kimi sokak köpekleri için kermese gidiyor, kimi kocasını boşayacak.. insan işte da. bir başını örten kötü davrandıysa diğerine kızmak, "bütün kürtlerin anasını avradını..." yazan sosyal medya klavyecisiyle aynı kafa bence.

hayır, senin sorun bu kadar kaba değil. ama ben genel bir cevap yazdım.

bir de şunu ekleyeyim, siyasal islam terimiyle başörtüsünü açıklayan kafaya 10 şişe rakı da benden hediye. Bir insan hiç "şu partiyi tutuyorum" diye ömrü boyunca saçını örter, uzun kollu giyer mi? sen tuttuğun parti için kıçını açar mısın? bu da aynı mantık. bir partiyi tutan çoğu kadın kapalı olabilir, ama bu o parti destekçilerinin, o partiyi desteklemek için başörtüsü taktıkları anlamına gelmez. işte burada da o müthiş söz yerini buluyor: "velev ki, siyasi simge olarak saçını göstermiyor bu insanlar, bu suç mu?"

bırakınız mini giysinler, bırakınız saçlarını örtsünler. bırakınız "müslümanım ama alkol kullanıyorum" desinler, bırakınız "başörtülüyüm ama dikkat çekici giyinmek istiyorum" desinler. mantıksız mı? bırakınız mantıksız olsunlar. "rezil bir şekilde" dolaşmak mı istiyorlar, bırakınız dolaşsınlar. "Rezil bir şekilde dolaşıyorsunuz" diye kızan uzun sakallı, şalvarlı bi hacıemmi olsa "özgürlük elden gidiyor" diye sokaklara doluşuruz, aynı mantıkla biz düşünüyoruz.

ayh çok kızdım, gidip bi çay içeyim.
  • lovemyself  (21.03.18 01:32:36) 
lovemyself++++++1


  • Phoebe  (21.03.18 08:34:19) 
Sana kesinlikle katılıyorum ama işte herkesin nefsiyle mücadelesi farklı farklı. Herkes becerebildiği kadar. Ama niyette önemli kapalı daha güzel olduğunu düşündüğü için kapananlar bile var. Bunlarin niyetleri güzel değil bence. Mesela edepli ahlaklı olmakta güzel şeyler ama öyle görünmek içinse bunlar güzel değil. Lakin seni amacına ulaştırmada bir araç olarak kullanılmadan yapılıyorsa güzel. Amaç sadece maneviyata ulaşmak içinse. Ama Allah'ın bizim makyajımıza htiyacı olduğunu sanmıyorum. Eyyorlamam bu kadar.


  • for day to break  (21.03.18 09:10:52 ~ 09:15:21) 
lovemyself +1binmilyonmilyar

takılmayın artık şöylere. açığına kapalısına. kadın üzerinden eleştiri yapmayı da bırakın. şekilcilikten vazgeçin. önünüze bakın. ufkunuzu genişletin.
  • dedim ben sana  (21.03.18 10:34:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.