[]

kediye verilebilecek markette satılan yiyecekler ve başka sorular

selamlar, 2 gündür 25-30 günlük bir kedi besliyorum. ilk kez tecrübe daha önceki duyurumdan da anlayabileceğiniz üzre. aşağıda sorularım var;

-sadece sabah uyanınca biraz mama yedi, onun dışında öğlen yanına uğradığımda ne yapsam yediremedim, konserve mama önerildi yaş mama yerine ama petshop'a gitmek için yarını beklemem gerekiyor, bugün marketteyken konserve mısır vermek uygun olur mu diye düşündüm, uygun olur mu?

-kuru mamayı ıslatıp vermeyi denedim, dün gece biraz tadına baktı ama devamı gelmedi. bu ıslatma oranı nedir acaba? yani tanecikler kapta yüzsün mü mesela? ayrıca uzun süre böyle nemli beklemesi kötü mü? öğlen ıslak mamayı görünürde bir şey olmamasına rağmen çöpe döktüm ve kabını yıkayıp yeni mama koydum. göz kararı bir ölçüt değil bana aşağı yukarı bir ölçü birimi ile bu oranı söyleyebilir misiniz? :(

-yaş mama kapta ne kadar durabilir bozulmadan? biraz rengi solmuş görünüyor. ne zamana kadar bekleyip dökeyim? (sabah ve akşam üstüne taze ekledim)

-son olarak azcık yemesine rağmen aşırı derecede hareketliydi bugün, eve alıştığı için mi böyle? ben hala yeterince yemediğini düşünüp üzülüyorum :(

çok teşekkürler şimdiden

ek: dün de bir arkadaş istemişti, aşağıda kedinin fotoları var
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

 
- bazı marketlerde de yaş mama satılıyor, onlardan bulabilirsiniz belki. mısır konusunu bilmiyorum.

- kuru mamayı ıslak halde yemezler genelde. öyle sevmiyorlar.

- yaş mama dolapta 2 gün bozulmadan durduğuna göre dışarıda ömrü çok kısa sanırım.

- bebek olduğu için hareketlidir, normal. siz yeterince yemek yemediğini düşünüyorsanız bir veterinere götürün, muayene edip karar versinler.
  • dedimmidemedimmi  (21.03.18 10:35:51) 
Yahu o kadar küçük bir kediyi -zorunluluk yoksa- sahiplenmeseydin keşke. Kötü olmuş.

- Konserve mısır verme. Gdo'su değiştirilmiş ilk besin mısır zaten. Markette kapalı satılan hiçbir şeyi kediye verme.

- Mamayı tek tek elimde ıslatıp vermişliğim vardı benim de. Öyle yapabilirsin. Zamanını alır baya ama daha mantıklı bir yol olur. Yaş mamayı yemesi lazım aslında. Yaş mamada ısrar edebilirsin. Kuru mama için daha çok erken.

- Yaş mamayı açıp kaba koyduğum gün yedi yedi. Sonrasında, koyduğum kısmı hemen atıyorum ben çöpe. Her ne kadar konserve olsa da, açıldıktan sonra hızla bozuluyor. Kuru mama gibi değil. Açtıktan sonra buzdolabı poşetine koyup ağzını da sıkıca bağladıktan sonra buzdolabında saklıyorum ben. Saklama süren de 2-3 günü geçmesin bence. Riskli buluyorum ben.

- Bebe yahu o, atlayıp hoplayacak tabii =) Yediği miktara takılma sen. Kabında maması hazır olsun, gerisi sıkıntı değil. Hareketli olması sağlıklı olduğunu da gösterir. Tuvalet sıklığına ve rengine bak. Farklı bir renk ya da koku hissedersen o zaman telaşlan. İpli oyuncak al bebeye de, evde çıldırsın oynarken =)

Tam bi' Batman'miş =) Gözler de tam açılmamış, kılkuyruk haliyle büyüyor. Bu maskeli olanların erkekleri çok hareketli oluyor. Seninki de öyleyse ayağınla falan oynarken dikkatli olmanı öneririm.

Not: Bu sıralar bebenin güçlenme dönemi. Çok sık olmamakla birlikte böbrek ve ciğeri iyice pişirip (ya da haşlayıp) vermen kan yapacaktır ve tokluk hissini uzun sürelere yayacaktır. Benimkilere çok sık yapmadım ben bunu ama büyüdükten sonra tavuğun her bölgesine karşı canavar gibi oldular =) Küçükken özellikle ciğer pişirip vermenin bağışıklıkları için de uygun olduğunu söyleyen veterinerler var. Haftada 1-2 kere ciğer verebilirsin işte çocuğa.

Umarım uzun ve sağlıklı bir ömrü olur bebenin. İsmini de şimdiden koy ve sık sık söyle ki alışsın kılkuyruk =)
  • lake of the hell  (21.03.18 13:50:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.