[]

thunderbolt

arkadaşlar merhaba,

ben de bir tane mac 27 inch ekran var thunderbolt 2 çıkışlı bir de asus rog g750v modelli bir laptop var. bu laptopa 2. ekran olarak bu benim mac ekranı bağlamak istiyorum ekran 5 senedir yatıyor resmen naaaaledolası thunderbolt teknolojisi ve appleın kendinden başka hiçbir markayla uyumlu çalışmamak için çabalaması yuzunden. her neyse. simdi benim laptopta ''1x usb type c usb 3.0 (usb 3.1 gen1) thunderbolt'' girişi var. sizce ben bu mac ekranı thunderbolt 2 'den thunderbolt 3'e dönüştüren bir converterla kullanabilir miyim. converter 240 lira da şimdi alırım çalışmaz para da yanar gider, zaten kafam basmıyor bu teknoloji olaylarına kurban olim bir yardım edin :)


 
~Cihazı iMac sanarak verdiğin bir cevap bu.~

Target Display Mode olarak mac'ler arası olabiliyor o ama windows ile hele arada aktif adaptör varken nasıl olur hiç bilemedim. Ha madem bilmiyorsun ne yazıyorsun ibiş diyebilirsiniz, target display mode compatibility aramasını yapın diye :)


~thunderbolt'tan hdmi input verecen 100 euroluk cihazlar varmış da mac'in desteklediği bir native bir input mu bu yoksa yalnızca basit bir hdmi capture kartı mı araştırmak lazım. Capture kart it gibi gecikme yapacaktır, film falan tamam da web, iş için ağlatır.
  • hedep  (20.03.18 19:42:35 ~ 22:55:03) 
hdmi'dan bağla?


  • malheiros  (20.03.18 19:45:10) 
Maltheiros hdmi dan baglayamiyorum sadece thunderbolt 2 cikisli ekran. Hedep uzun uzun yazmissin cok tesekkur ederim fakat bahsettigin konu hakkinda fikrim yok. Buna ragmen ukalalik gibi olacak ama sorunun ondan kaynaklandigini sanmiyorum. Yine de arastiracagim tesekkur ederim :)


  • donusu muhtesem olan insan  (20.03.18 20:03:49) 
o iş bana yalan olur gibi geliyor. ben çeviricilerle clamshell'de bile sıkıntılar yaşadım çok. çevirici olayı sakat.

ekran dediğin cinema display mi yoksa atıl durumda bir imac falan mı var?

bir de, girş ve çıkış kavramlarını karıştırma lütfen. sinyal girdiğin yere giriş, sinyal çıktığın yere çıkış denir. ekran kartında da haliyle çıkış olur.
  • alperz  (20.03.18 20:12:12) 
Bendeki imac degil ama mac minim var bir tane hard disk boyutunda birsey o a baglanan sadece ekran ozelligi olan bir ekranim var. Ekrandan cikan kablknun ucuda thunderbolt 2.


  • donusu muhtesem olan insan  (20.03.18 21:52:10) 
Hiç kastırma, ekranı sat gitsin. O paraya 4 tane düzgün ekran alırsın, gerçekten çok pahalı bir alet. Genel bir sıkıntı bu, arada bir protokol uyuşmazlığı var. Alırsın adaptörü çöp olur gider.


  • roket adam  (20.03.18 22:52:19 ~ 22:52:35) 
oha niye imac okumuşum ki ben onu tamam cinema display tarzı bişey var sizde ok. hemen sileyim cevaplarımı :)

Apple monitör üzerindeki thunderbolt değil de mini display porttur, soketi aynı olmasına rağmen thunderbolt 2 ve mini display port farklı şeyler. Hdmi'i mini display port'a dönüştürmeyi denemek daha mantıklı olacaktır. Sizin anlattığınız bağlantı için de biraz forumlara bakındım ama o laptop thunderbolt üzerinden video out destekliyor mu kesin bir şey bulamadım, evvelki kargaşa için kusura bakmayın :)
  • hedep  (20.03.18 22:54:04 ~ 22:55:46) 
Arkadaşlar hepinize değerli fikirleriniz için teşekkür ederim. Sorunum çözüldü. anladığım kadarıyla yeni nesil laptoplardaki usb type c portları thunderbolt 3 ile de uyumlu. teknolojiden çok anlamıyorum ifade becerim de iyi değil bu konuda fakat thunderbolt 2 to thunderbolt 3 converterınızla thunderbolt 2 bir ekranı yeni nesil laptpınıza bağlamanız mümkünmüş. ikinci ekranım artık mac ekranı ve çok mutluyum. siz de 239 tl gibi devasa bir fiyatla küçücük bir kabloya sahip olup sorununuzu çözebilirsiniz. zannımca şu dünya üzerinde bu sorunu benden başka yaşayan da olmamıştır herhalde yine de aklınızda olsun diyerekten. ha bir de mini dsiplayport ile thunderboltu karıştırmayınız efenim aman dikkat edin converter elinizde patlar sonra. başka bir sorunda görüşmek üzere :)


  • donusu muhtesem olan insan  (22.03.18 17:54:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.