[]

Kefil Olmanızı İsteyen Arkadaş

Merhaba,
Sizden kefillik talep eden arkadaşa en naif,en kibar, en hafif, en en evet her neyse nasıl yanıt verilir?



 
"Kendime özel değiştiremeyeceğim kurallarım var,bu da onlardan biri; babam bile kefil olmamı isterse olmam." Demiştim bi arkadaşıma.


  • pinkman1  (20.03.18 17:08:43) 
Arkadaşlık durumunuza ve karakterinize bağlı. "Babama yemin ettim" diyerek başınızdan da savabilirsiniz, en klişe ve rahat yöntemdir; gerçekleri de söyleyebilirsiniz. "İşsiz kalırsan/işlerin ters giderse bu borcu ödemek istemiyorum" gibi. Şahsen dostum bana son önerimle gelsin isterdim.


  • behlulkacanzi2  (20.03.18 17:09:35) 
evleneceğim düğün borcuna gireceğim dersin.


  • cabiday  (20.03.18 17:10:37) 
ne dersen de bozulacak.


  • dafaisss  (20.03.18 17:16:52) 
başkasının borcunu ödeyecek kadar kazanmıyorum de. kibarı naifi yok bu işin. kardeşin, annen baban değilse kefil bulamadığı için senden kefalet istemiştir. bu durumda en yakınının güvenmediği kişiye ben de güvenmem ödeme konusunda. yine de sen bilirsin tabii. kefalet altına gireceğin rakama göre önündeki en az 5 yılın sıkıntı, üzüntü ve borç altında minimumda yaşarken (sürünürken) burada yazılanların hepsi aklına gelsin.


  • naksidil  (20.03.18 17:27:58) 
Birisine kefalet gerekiyorsa ödeme sorunları vardır, veya borcu verecek taraf borcu ger ödeyebileceği ihtimaliniz az görüyordur. Bu yüzden de kefil ister, maddi olarak kimseye kefil olmayın.

Bunun naifi kibarı da olmaz, "bu borcu ödeyebilecek gücüm yok hacı" diyin.

Kefil olmak demek o borcu ödeyecek gücün olması demek, "ya borcu ben ödeyeceğim sen sadece kefil olacaksın" derse de yapıştırın cevabı.

"Lan borcu ödeyebileceğine inansalar niye kefil istesinler?"
  • John Bloor  (20.03.18 17:31:41) 
john bloor şu konuda haksız, mesela bir kirama durumunda da kiracı normal şartlarda onu ödeyebilecek mahirlikt olsa da kiracıyı tanımadığımız için kefil isteriz.

Ya da aynı şekilde başka bir borçlanamada da bu şekilde davranılabilir. Ama kefil demek zaten ben bu borcu üstleniyorum demekle aynı şey olduğu için piyasada bunun zararını yaşayan çok insan var.

Arkadaşınızla aranızdaki ilişkiye bağlı ama zor bir durum sizden birşey isteyene hayır demek, güven oyunu gibi birşey bu.

Ve ne derseniz diyin hayır diyeceğiniz için kırılacaktır, en naif yöntem(bahane) sizinle doğrudan alakalı ve onun hak vereceği birşey olmalı, mesela ben babama söz verdim desem bana ''hadi lan oradan'' diyebilirler ama ''hayır ben kefil olmak istemiyorum'' dersem üstelemezler. yani doğrudan karakterinizle alakalı birşey söylemeniz lazım. Evlenme olayı daha doğrusu 3.şahısları devreye koymak en naif ''kusura bakma patron'' deme yöntemidir.

Zor bir durum, ne dersen de kırılacak+1
  • mete kudur  (20.03.18 17:58:26) 
Kefil olmanı istiyorsa ve hayır diyorsan o pek arkadaş olur mu bilemedim. Ben iki arkadaşıma kefil olmuştum. Bir tanesi borcu ödeyebilmek için arabasını bile sattı yine beni bulaştırmadı işe. Bence o adam arkadaşın değil. Arada vakit geçirdiğin bir tanıdık.

Neyse, "kefillik mefillik beni bulaştırma o işlere" deyip geçeceksin. Bu işin kibarı mibarı olmaz. Adam sana "kahve içer misin?" diye sormuyor ki kibarca hayır diyesin.
  • alperz  (20.03.18 18:55:10) 
kefil olabileceğim bir param yok. o yüzden olamam. kefalet bana düştüğünde ödeyemem.


  • tukenmez adam  (20.03.18 18:59:00) 
Gücü yeten kişi kefil aramaz, çok riskli bir durum kefillik, ucu nereye çıkar bilemezsin.


  • Uncle Sam  (20.03.18 21:29:21) 
Bir banka birine kredi vermiyorsa bir bildiği vardır, bence sen de alma derim.


  • i was made for you  (20.03.18 21:35:01) 
benim zaten borcum var, onları ödiyemedim daha. başka borcun altına girmek istemiyorum kusura bakma...


  • bunaldım a dostlar  (21.03.18 00:37:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.