[]

Diyetisyene gitmek gerekli mi?

Haftada 3 gun PT ile calisiyoruz, 2 gun de kendim salona gidiyorum ya da basketbol oynuyorum. Gelisme gosteriyorum tabi ki ama bu kadar para ve zaman harcarken maksimum kazanci elde etmek istiyorum. %18 civari oldugunu tahmin ettigim bir yag oranim var, amacim bunu %10-12 gibi bir degerde sabitleyip kas kutlemi artirmak.

Spor ve uyku konusunda en iyiyi yaptigimi dusunuyorum ancak beslenme icin aynisini soyleyemem. Protein agirlikli, saglikli carb ve yaglari da iceren bi beslenme duzenim var, ancak kesinlikle kalori saymiyorum.

Diyetisyene gitsem bana ozel (kan degerlerime, vucut tipime falan bakarak) bir kalori araligi falan cikartir mi? Yoksa ezbere "sabah bir kibrit kutusu peynir ye, ekmek yeme" sigliginda mi yaklasacak?

Yoksa internetteki boy-kilo-yag orani gir alman gereken kaloriyi hesapla sitelerine guvenmeli miyim?

 
Değil. Kitap okuyabilirsin, fazlaca kitap var artık bu konularda. İngilizcen iyi ise makale de okuyabilirsin. Makaleler daha güncel olduğu için nokta atışı yapabilirsin.


  • giovanne  (20.03.18 18:02:30) 
@giovanne, Aslinda gitmek istememe sebebim de fazlasiyla arastiriyor ve okuyor olusum. Duz adamlik yapmak istemiyorum ama buyuk ihtimalle gidecegim diyetisyenlerin %50sinden daha hakimim konuya. @yazarken'in dedigi gibi ancak sporcu beslenmesi alaninda uzmanlasmis birini bulmam mantikli duruyor.

Peki herhangi bir diyetisyen metabolizma hizi, kan sayimi vs gibi testler yapiyor mu? Yoksa onun icin de uzmanlasmis olani mi bulmak gerekiyor?
  • elon  (20.03.18 18:41:22) 
Hocam metabolizma hızı dediğin şey senin fiziksel aktivitene göre sürekli değişen bir şey. Yani sen fiziksel aktiviteni artırdıkça o d artacak, düşürdükçe düşecek.

Ben bir tanita tartı aldım, oradan yapıyorum ölçümlerimi. Yağ oranımı öğrenmek asıl amacım ve bu konuda başarılı. Örn. havuza gitmeden önce bakıyorum, havuzdan sonra bakıyorum ve kıyas yapıyorum. Sen de belki böyle bir şey yapabilirsin.
  • giovanne  (20.03.18 20:48:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.