[]

evrim belgeseli

Hayvanların hangi hayvanlarla birleşerek evrimleştiğine dair kapsamlı bir evrim belgeseli var mı? Mesela izledikten sonra kedilerin günümüze kadar nasıl geldiğini öğrenmiş olacağım. Familyalar hakkında kapsamlı bilgi edinmiş olacağım. Bu çeşit bir belgesel.




 
  • mr.brown  (19.03.18 16:18:46 ~ 16:39:02) 
Her bir hayvani teker teker anlatan tek bir belgesel bulmak guc. Ama genel bir fikir icin Charles Darwin Tree of Life belgeselini izleyebilirsin. David Attenborough'un belgeseli.


  • evrim halkasi  (19.03.18 16:50:00) 
Hayvanların hayvanlarla birleşerek evrimleşmesi diye bir şey söz konusu değildir. öncelikle bunu belirtelim!
eğer evrimi bu şekilde biliyorsanız belgeselden daha önce, bildiğiniz her şeyi unutup en temele inerek ''evrim teorisi''ni baştan araştırın. çünkü ''evrim'' farklı türlerin çiftleşmesiyle yeni dizayn türlerin ortaya çıkışı değil, türlerin zaman içersindeki gereksinimlerine göre mükemmel adaptasyona evrilmek üzere dna'nın yenilenmesi olayıdır.

sorunun cevabı:

1) cosmos: a spacetime odyssey
2) history channel - evrim (evolve) belgeseli (11 bölüm)
3) Darwinin mücadelesi türlerin kökeni belgeseli
4) evrim - türlerin serüveni - L'odysée de l'espèce


sonradan gelen bonus: Curiosity : İnsanın Evrimi
  • Fayfa  (19.03.18 21:54:29 ~ 26.03.18 07:18:47) 
Bence evrimi anlamak için Richard Dawkins'in "Gen Bencildir" kitabını okumanız gerekli.

Etrafta evrim adı altında aslında ne kadar çok bilgisiz insanın yanlışlarla evrimden bahsettiğini anlayacaksınız. Kulak dolgunluğumuz olan şeyden çok daha farklı bir şeymiş :)
  • burfak  (20.03.18 11:53:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.