[]

Otoyol Ortalama hız konusu

Mesela Ankara-İstanbul gişelerden gişelere en az kaç saatte ulaşırsam ceza yemem?

4 saat diyen var, 4 buçuk saat diyen var, 4 saat 15 dakika diyen var,,, ortada net bir hesap yok.

İş dolayısıyla sık sık şehirler arası otomobil ile seyahat eden bir birey olarak ceza yemekten çekindiğim ve kendimce önlemler aldığım bir konu bu.

En son Ankara-İstanbul seyahatimde Ankara gişelerden çıkarken aracın günlük istatistiklerini sıfırladım ve istanbul Çamlıca gişelerden geçerken fotoğrafını aldım. (ekten görebilirsiniz)

iki gişe arası tam 380 kilometre. Bu durumda otoyolda 120 km/h hız sınırı olduğuna göre (%10 aşmayı hesaba katmadan); 380 kilometrelik bir yolu 3:10 saatte geçtiğimizde herhangi bir ceza yemememiz gerekiyor. %10luk aşma payını da hesaba katarsak 3 saatin biraz altında bu mesafeyi almamızda herhangi bir cezai yaptırım olmamalı diye düşünüyorum.

Sorum şu:
internette bu hız koridoru konusunu arattığımızda aşağıdaki örnek linkteki gibi Ankara-İstanbul arasının 450 km olduğunu ve bu yolu 4 saat 15 dakikada almayanların cezai yaptırımla karşı karşıya kalacağı söyleniyor. (450 km yi 120 ile giderek nasıl 4:15 te alacağız onu da hiç anlamış değilim)

www.ikinciyeni.com

Hata nerede? bu hesaplar yapılırken dikkat edilmesi gereken başka hususlar var mı? neresini atlıyorum? Ya da bu abilerin hesapları mı yanlış?

Teşekkürler

 
Eğer iphone kullanıyorsan Hız Koridoru uygulaması var. Tavsiye ederim.


  • catch the arrow  (19.03.18 15:47:08) 
@catch the arrow

Uygulamayı indirdim, akıncı - çamlıca gişe arasını tam benim yukarıda yaptığım hesaplarımla veriyor.

380 km, 3 saat 10 dakika 20 sn de geçilmeli olarak gösteriyor.
  • ya arkadaşım bi dinle önce  (19.03.18 15:53:08) 
Arada resmi hiz siniri dusuyor olabilir, tunellerde hiz siniri 80 km/h filan mesela, oralarda tabi ki 80den hesaplayacak. Ya da bazi noktalarda yol daraliyordur, resmi hiz siniri 100e iniyordur filan.


  • kuehles blondes  (19.03.18 16:16:35) 
@kuehles blondes

hızın düştüğü noktalar ankara istanbul arasında gerçekten çok az. Toplasak 10 km yoktur. en uzun nokta bolu tüneli o da 3 km civarı.

aradaki farkı bu hesap kapatmaz bence.
  • ya arkadaşım bi dinle önce  (19.03.18 17:04:27) 
Bu arada %10 aşma kısmına açıklık getirmek lazım.
Hız sınırı 120 olan yolda 132 ile gidersen ceza yemezsin aslında bir şehir efsanesi.

O belirtilen %10 pay cihazın hata payı olarak belirlenmiş durumda.
Dolayısıyla iki gişe arasında sürekli olarak 132 ile gidersen ortalama hızın yasal limitlerin üzerinde olacağı için ceza ile karşı karşıya kalırsın.
  • cakabo  (19.03.18 17:37:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.