[]

amerikaya yerleşmek ve ev eşyaları

selam arkadaşlar, mayıs ayında eşimle amerikaya yerleşeceğiz. ev eşyalarının çoğunu bedavadan hallice sayılabilecek bir fiyata satmak üzere anlaştım. ancak aileler kıyameti kopardı. ya geri dönersek "aynı eşyaları bir daha nasıl alırsınız" diye. onların önerisi biz gidip 5-6 ay sonra tamam dönmeyeceğiz dedikten sonra, onların satması ve paylaşması yönünde. ancak yerleşmek için gittiğimizden herşey kötü gitse bile herhalde 1 seneden önce neyin ne olduğunu anlamayız ve dönmeye kalkışmayız diye düşünüyoruz. dönersek de en azından 2-3 bin dolar biriktirip burada bizi idare edecek birşeyler alırız diye düşündük. ev bizim ve 2-3 ay sonra kiraya vermeyi de düşünüyoruz. o parayı da burada biriksin diye bırakmayı düşünüyoruz.
sonuç olarak siz olsanız ne yapardınız? eşyaları satar mıydınız, her ihtimale karşı tutar mıydınız?

not: bedavadan hallice bir fiyat olsa bile, ikimizin gidiş bilet parasını karşılıyor.

 
senialan + 1 çok elzem değilse ailelerin dediği gibi bi süre tutun ya da eşyalı kiraya verin.


  • elorelia  (19.03.18 14:46:03) 
eşyalı kiraya verince de mahvolacak ama eşyalar :/


  • panda  (19.03.18 14:47:43) 
onlar satsin birakin. madem ugrasmayi da goze almislar. aileler daha pintos olur bu durumlarda. daha ederine satarlar. hem de siz ugrasmamis olursunuz.


  • jimicik  (19.03.18 15:01:28) 
Onlar satsın bence de.. Ama ailelerin bu garanticilik huylarına kalilirsak bi adım ileri gidemeyiz. Hepsi aynı malesef çok da dinlememek lazım bana kalırsa.


  • mehmed resad  (19.03.18 15:23:36) 
Butun gemileri yakin. Geri donmeyeceksiniz.


  • tezek  (19.03.18 15:26:50) 
eger uzun vadede cok daha fazlasina satacaksaniz konteynir kiralayip orada da muhafaza edebilirsiniz. evden gelip tum esyalarinizi konteynira doldurup aylik 200 liraya falan muhafaza eden firmalar var.

internetten satmayi denediniz mi? cok daha fazlasina satarsiniz. suraya bile yazsaniz belki birileri cikar. belli olmuyor o isler.
  • brkylmz  (19.03.18 15:45:17 ~ 15:45:35) 
eşyalı ev bence kiralanma olasılığını düşürüyor. aile gelecekse onların da eşyaları olacak çünkü. hem eşyalı kiralansa bile geri döndüğünüzde o eşyaları bıraktığınız gibi bulamayabilirsiniz.

bence değerli ve değerinin çok altına satılacak eşyaları ailelere dağıtın, dönerseniz alırsınız. mayıs'a kadar çok vakit var, satın gitsin.
  • pinkpeony  (19.03.18 16:40:04) 
amerikaya gitmeyin. eşyaları siz kullanın.


  • susadım çeşmeye varmaz olaydım  (19.03.18 17:23:25) 
Eşyalar konteynırda saklanmaya verilsin. Aylık 400 ₺ gibi bir rakam alıyorlar. Kameralı klimalı depolarda saklanıyor. Ev eşyasız kiralanmaya verilsin. Kiranın 400 ü eşyaların aylık depo fiyatını öderken geri kalanı da sizin için bankada biriksin.


  • medre  (19.03.18 18:35:13) 
Evi esyali kiraya verin. Hem evin fiyati artar, hem de dönerseniz esyalarinizi yerinde bulursunuz. Hem belki insan evlatlarina denk gelirsiniz de esyalarinizi hor kullanmazlar.


  • chitosan  (19.03.18 18:38:39) 
Esyalari depoya koyar, evi de kiraya verirdim. Depo masrafi cok yuksek olmaz.


  • aychovsky  (19.03.18 20:57:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.