[]

Film/Dizi Önerisi Çözüm

Sürekli yapılan film önerisi isteklerine kesin bir çözüm bulsak mı?

Mesela şu filmi seven bu filmi de sever, şu dizi ile bu aynı zevke hitap ediyor gibi. Hatta bunun uygulaması internet sitesi bile geliştirilebilir. Yazılımcılar el atsın.

herkesin bir şeyler yazması serbest ve yazabilir de.

 
IMDB.


  • i was made for you  (18.03.18 22:05:21) 
Tastekid diye bir site vardı ancak pek güzel öneriler vermiyordu. Şimdi baktım tastedive olmuş sitenin adı.


  • uyusam iyi olur  (18.03.18 22:08:24) 
imdb gibi değil benim dediğim,

kullanıcıları filmleri bunu seven adam bunu da sevdi şeklinde öneri demiştim. bence güzel de olurdu. ben başlayayı bari

film, equilibrium seven moon da sever
dizi, leyla mecnun seven kaygısızları da sever

böyle kastetmiştim. imdb okyanus, okyanusta taka ile balığa çıkmış gibi hissediyorum bazen kendimi.
  • zugas  (18.03.18 22:23:28 ~ 22:23:51) 
Arkadaşların IMDB yazmasının sebebi bu sitenin hakikaten tam olarak senin istediğin türde öneriler sunması. Misal IMDb de game of thrones sayfasına tıkla.

m.imdb.com

Sayfayı aşağı doğru kaydırırsanız "more like this" diye bir başlık göreceksiniz. IMDB mesela bu diziyi sevenlere strangers, Vikings, Westworld gibi dizileri önermiş.
  • nihayet  (18.03.18 22:58:34 ~ 23:17:29) 
öncelikle tastedive da imdbde tam olarak sonuç vermiyor bu konuda.

bana öyle geliyor ki tastedive yapım yılını çok esas alıyor. 2010da çekilmiş bir filmi yazdığında misalen 80lerde çekilmiş herhangi bir filmi göstermiyor. çok kısıtlı zaman aralığındaki filmlere bakıp kısıtlıyor yani.

ha keza imdbde de öncelikle başrollere/yönetmene göre öneri sunuyor. ve o da nadiren yapım döneminin dışına çıkıyor.

aynı şekilde ülke/bölge faktörü de çok fazla öne çıkıyor.

daha spesifik cevaplar için insanlara sorulması kanaatindeyim ben. algoritmalar bu konuda maalesef tam olarak ihtiyaca cevap olmuyor.
  • kljgslsdkjsd  (19.03.18 12:19:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.