[]

Diş teli: Metal braket vs. Şeffaf braket

Selam duyurunun telli insanları,

Başlıktaki versus'un kazananı açık ara metal braket olsa da, deli gönül bu yaştan sonra şeffaf/porselen braket taktırmaya meylediyor. Ortodontistim sadece tedavi süresi uzar dedi. Daha önce diş teli taktırmış olanlar ne der acaba?


 
Metal taktir kurtul. Metal kullanıyorum. Evet keşke daha az sırıtsa... tedavimin kısa olması daha önemli olurdu benim için.


  • aksach  (18.03.18 18:46:40) 
Ben beyaz taktırdım, görüntü açısından güzeldi. Bir an önce kurtulayım derseniz metal taktırın ama çok da süre farkı olacağını sanmıyorum, çok çabuk alışıyorsunuz ve varlığını dahi unutuyorsunuz.


  • tabirimekruh  (18.03.18 19:05:19) 
metal +1. porselen de en nihayetinde farkedilecek. ve zaman geçtikçe sararacaklar.


  • dedim ben sana  (18.03.18 19:05:49) 
porselen taktırmıştım ben. görüntüye takılan biriysen sana da öneririm. alıştıktan sonra zaten bir an önce çıksın gibi bi derdin olmayacaktır, o yüzden o süre farkı da çok önemli değil bence.


  • bxgx  (18.03.18 19:09:31) 
ben de metalciyim. 7 ayda tedavim bitti. :)


  • tenceredibi  (18.03.18 19:25:49) 
üstünü şeffaf altını metal taktırmış bir insan olarak çok farketmez diyorum. bana doktorum altları daha çaabuk kırabiliyoruz o yüzden metal olsun istersen dedi ben de tamam hadi olsun dedim. metaller daha küçüktü ve ağzımda daha rahat hissettim nedense.


  • ruh i tibbiye  (18.03.18 19:28:03) 
Benimkiler komple şeffaftı. Yalnız ne kadar dikkat edersen et o lastikler sararıyor ama doktorun onları ayda bir yenileyeceği için çok sıkıntı yaratmıyor. Sadece kontrolden bir hafta öncesi görüntü biraz rahatsız ediyor ama kontrolden sonra hoop yeni şeffaf lastikler ^^

Ayrıca tedavi uzayacak diye bir kaide yok. Tam tersi, benim doktorum bana tedavi başlarken en az 1 buçuk 2 yıl kalacak demişti ama 13 ayda çıktı teller.
  • i m cool with that  (18.03.18 19:33:18) 
Tedavi süresinin uzamasına ek olarak sık sık çay ve kahve tüketiyorsanız braketlerin sarardığı ve ilk taktığınız zamana oranla daha görünür bir hale geldiği söyleniyor. Kendim metal kullandığım için bahsi geçen durumu tecrübe etmedim. \m/ diyorum.


  • pike  (18.03.18 20:54:07) 
şeffaf braket süreyi tek başına aman aman uzatmıyor bence. verilen lastikleri düzenli kullanırsan, doktorun dediklerini yaparsan etse etse iki üç ay fark eder. ben şeffaf taktırmıştım, metalde göre daha az göze batıyor, fotoğraflarda pek belli olmuyor:D braket sararmaz, etrafına sarılan minik lastikler zamanla sararır. onları da ayda bir gittiğinde değiştiriyor zaten.


  • pikapika  (18.03.18 22:34:16) 
ben de ortodontistime hangisiyle daha rahat çalışıyorsanız onu kullanalım deim, ikisi de aynı dedi. porselen var şu anda ben de. dedikleri gibi görüntüye takıyorsan eğer porcelen takdır. fiyat farkı da almadı benden.


  • euteamo  (18.03.18 22:39:41) 
benim teller iç kısımda. görünmüyor. dil sürekli yara ama diğer durumda da yanak yara oluyor. en azından hiç görünmüyor.


  • sttc  (18.03.18 23:14:57) 
Herkese cevapları ve tecrübelerini paylaştıkları için çok teşekkür ederim; etrafımda tel kullanan pek kimse olmadığı için çok makbule geçti. Doktrin biraz ikiye bölündü gerçi :) Sıkı bir bakım rejimiyle porselenden yana tercih kullanacağım sanırım. Gözlüklerin yanında metal braketler suratımı iyice kalabalık yapacak gibi geliyor. Güzel gülüşler efendim, umarım ben de aranıza katılırım...

Alternatif öneriler için de teşekkürler.
@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim: Dediğinizi de araştıracağım. Şu invisalign dedikleri şey midir acaba?
@sttc: İçten teli de düşündüm ama onunla da hiç konuşamam sanki; halbuki çok konuşmam gerekiyor :)
  • wish i could find a way to disappear  (19.03.18 00:37:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.