[]

Pikap Setup'ı, Hibrit Sistemler

Merhaba. Elimdeki imkanlara, fazla para harcamadan eklemeler yaparak plak dünyasına giriş yapmak istiyorum.

Şu an prodüksiyon, kayıt, kürek işlerinin yanı sıra, müzik dinlerken de beni üzmeyen ekipmanlar kullanmaktayım. Flac vs formatlarla mutluydum fakat plakların cazibesine daha fazla dayanamayacağım sanırım.

Elimde;
-Focusrite Saffire 6 Usb, Harici Ses Kartı
-M-Audio BX6 Carbon 6" Referans Monitörleri
-Lenovo Ideapad y510p Laptop bulunmakta.

Bu kuruluma, amfi, preamfi vs. edinmeden yalnızca pikap ekleyerek alacağım sonuç tatmin edici seviyelerde olur mu? Yazılım destekli plak dinleme meselesi hakkında düşünceleriniz nelerdir?

"Bu işler çok şahsi, kiminin beğendiğini diğeri beğenmez" meselelerinin farkındayım ve her forumda konunun buralara getirilip bulandırıldığını, dağıtıldığını görüyorum. yahut her forumda elbet birileri çıkıp "dijital elemanlar kullanarak analogdan alacağınız sonucu beklemeyin, kendinizi kandırmayın" gibi çıkışlar yapabiliyor. Halbuki hibrit sistemlerle de gayet güzel sonuçlar alınabildiğini biliyorum. Bu tarz forum canavarlarının, kendi sahip olduğunu övme ve yüceltme güdüsüne kapıldığını düşünüyorum. Dolayısıyla spekülasyona mahal vermeden, net cevaplar alabilirsem çok makbule geçer :D Bisiklette yol bisikletçileri - mtbciler, gitarda fenderciler - gibsoncular, hi-fi'de analogcular- dijitalciler, hülyacılar - gülbenciler gibi cepheleşmelerden çok sıkıldım ve farklı alternatiflerin kazanımlarına açık fikirli bir şekilde yaklaşabilecek arkadaşlarla sohbet etmeyi çok istiyorum.

Ayrıca, pikap, kablo, ekipman hatta plak tavsiyelerinizi de almaktan mutluluk duyarım. Bu işlere gönül vermiş duyurucu arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

İyi günler.

 
üç beş bin liralık pikap almadıktan sonra saffire'in ad ve da çeviricisinin kalitesizliğini hissetmezsin. saffire o kadar da kötü değil.


  • alperz  (18.03.18 17:31:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.