[]

Kuyumcunun tavırları

Akmerkezdeki kuyumcuda iki çeyrek bozdurdum dün. Aynı zamanda döviz bürosu orası. Neyse kuyumcuda görevli kişi altınları aldı, ikisini de havaya attı. Cama düşmesini bekledi. Sonra kıyafetimi baştan aşağı süzdü, baya rahatsız ediciydi. Bu uygulama standart mı?Kuyumcunun kıyafet süzmesi;) Altını incelersin anlarım da sinir bozucuydu. Yani normal eşofman ve şişme mont vardı üzerimde. Neyse bu vesileyle şunu da sorayım: Sahte altın olayı ne derece yaygın?Kuyumcular sahte altını o ilk aşamada nasıl anlar?




 
hurda altın diye bir şey çıkartmışlar. özellikle suriye üzerinden gelenlerde bolca çıkıyor diyorlar. bildiğim kadarıyla çeyrek değil daha çok takıda oluyor o iş ama.

esnafın dükkanı nerede açtığından çok zihniyeti sorunlu.
  • angelofdeath  (18.03.18 02:58:38) 
Alip ciksaydin ne uzuyosun kendini. Sanki baska yer yok o da akillanirdi.


  • imelih  (18.03.18 03:08:29) 
tipik esnaf +1. ya biraz da onların açısından bakmaya çalışıyorum olaya. aslında haklı gibiler. neticede içeri giren insanda ilk gördükleri şey doğal olarak kıyafet ve tip. ee her esnaf da kazıklana kazıklana gidiyor bu yolda. tabi usta esnaf daha dükkana girmeden profilini çıkarır koyar masaya. acemi bir tipmiş herhalde.


  • golgi aygıtı  (18.03.18 03:25:16) 
niye bunu yapmasına göz yumdun ki. çıkıp gitseydin, o da kıyafetine tuhaf tuhaf bakmadığı müşterileriyle mutlu olmaya devam etsin.


  • dafaisss  (18.03.18 03:33:54) 
adam haklı eşofman ve şişme montla gezen tiplere güvenmem.


  • anon1m  (18.03.18 03:35:49) 
Insallah bir 150 yil sonra giydigimize gore yargilanmadigim gunleri goruruz.


  • baldur2  (18.03.18 04:04:43) 
madem bu kadar rahatsız oldun, niye pısırıksın? adam senin müdürün değil, baban değil, maaşını ödemiyor; o halde ne diye "ne bakıyorsun?" diyemiyorsun? burada yakınmaktan daha etkili olmaz mıydı sence?


  • sen git ben geliyorum  (18.03.18 05:36:54) 
Hayırdır bi sıkıntı mı var diyemedin mi?


  • mevsimler  (18.03.18 12:27:15) 
Benim sürekli alışveriş yaptığım kuyumcu da bir keresinde bir çeyrek altından şüphelendi mi ne olduysa o da cama attı birkaç defa altını. Ayrıca yazı-tura atar gibi fırlatınca çıkan sesi de fikir verebiliyor anladığım kadarıyla.

Ya imajın alışık olduğu gibi olmadığından altınını incelemiştir yahut altınında onun ilgisini çeken (tezgaha atmasını gerektiren) bir şeyler olduğu için "bunda çakallık yapacak göz var mı" diye bakmış da olabilir. Bence kafana takmanı gerektiren bir şey yok.

Söylediğin gibi bir kere ben de süzülmüştüm ama. Bir haftasonu sabahı, sabahın kör saati, kardeşim yataktan kaldırmış "beni falan yere götür" diye. Ben de götürüp geri gelir yatarım diye pijamalarımı bile çıkarmamış, üstüme paltomu almış gitmiştim. Eve dönerken arabanın yetkili servisinin açık olduğunu gördüm. Yakın zamanda akü değiştirdiğim için teyp kod istiyordu ve bilmiyordum. Onu öğrenmek için o halde servise girdim. Selamımı boka bakar gibi ve aynı öyle tepeden tırnağa süzerek zoraki aldı. "Yataktan kalkıp geldiğim çok belli oluyor herhalde" dedim. Konuyu söyledim, "ruhsatın varsa buluruz" dedi üstten üstten, artist artist. Artık sinirime nasıl dokunduysa, açıktan bir şey söylemediğim halde, ondan öyle daha üstten daha artist artist konuştum ki çaycıyı görünce "çay içer misin abi?" diye sordu en son :)
Evet gerçekten de "ne giyiyor olduğumdan sana ne" fikri haklı ama ne yazık ki gerçek hayatta karşılığı yok.
Keşke sen de onu aynı şekilde süzüp altınlarını geri alsaydın. Yahut verdiği parayı ışığa falan tutmuş olsaydın. Ama olmuş artık. İnsanın basireti bağlanıyor işte bazen. Düşünme.
  • lazor  (18.03.18 22:59:58) 
Mahalle kuyumcusuna gitsen neyse de, akmerkezde eşofmanla gezen adama bu muamele normal ya. Bunu İngilterede amerikada zenciler yapar, etrafta beckham gibi oğlanlar manken gibi kızlar vardır, bizim zenci yataktan kalktığı eşofmanla, hatta kapüşonu da kapatıp gezer en kral mekanlarda, sanırsın yanlışlıkla ışınlanmış oraya


  • speedy  (19.03.18 02:19:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.