[]

Burun estetiği sonrası karakter değişimi

İki tanesi erkek, biri kız toplam 3 arkadaşım burnunu yaptırdı. Şuan üçününde bikaç yıl geçmiş durumda. Karakterlerinde köklü değişiklikler olduğunu gözlemliyorum. Özellikle de dengesizleşme, empati yeteneğinde azalma gibi. Geçen yılların insanları değiştirdiğini düşünsemde başka kişilerde (estetik yaptırmamış olan yada başka yerine yaptırmış kişilerde) bu kadar bariz göremiyorum karakterdeki bu olumsuz yönde değişimi.

Sorum şu; Burun estetiği sırasında veya sonrasında vs. beyinde bir bölge etkilenip kişilik, karakter değişimine sebep oluyor olabilir mi? Türkçe kaynaklarda bir bilgi bulamasam da yabancı kaynaklarda araştırmalar vardır diye düşünüyorum ama google translate ile anlaşılmıyor.


 
Dış görünüş düzelince aşırı özgüven yüklemesi olup götleri kalkmış bence. Bir kız arkadaşım göğüslerini yaptırınca bambaşka bir insana dönüşmüştü.


  • suicides underground  (17.03.18 10:45:08) 
Tıbbi bir neden aramaya gerek yok. Başka yerlerini yaptıranlar da aynı oluyor. Sebep aşırı özgüven akabindeki göt kalkması +1


  • i m cool with that  (17.03.18 10:47:59) 
Tıbbı sebep arıyorum çünkü özgüvenle alakalı değişiklikten bahsetmiyorum... Değişimler genel olarak empati yoksunluğu ve dengesizlik üzerine. Özgüvende ki ufak değişiklikler her estetik sonrası gözlemlenebilir ve doğal geliyor. Birde özgüvenli insan dengesiz ve empatisizdir gibi bir genelleme yapılamaz bana göre.


  • catpat  (17.03.18 10:51:37 ~ 10:55:08) 
burun estetiğinden sonra insanların dengelerinde bir problem yaşayabildiklerini biliyorum. hostes bir arkadaşım burnunu yaptıran bir arkadaşın yaptırdıktan sonra uçuşlarda hep dengesini yitirip bir o yana bir bu yana sallandığından bahsederdi. hatta kenara çekmiş konuşmuş ne oluyor diye, o da burun ameliyatımı olduktan sonra dengemi yitirdim doktor bahsetmişti bundan demiş.


  • çaykovski  (17.03.18 11:33:31) 
Yaşınız kaç? İnsanların birkaç yılda böyle değişmesi normal.

Öte yandan öz imajın değişiyor ama böyle bir genelleme yapılmaz bence. Bu da çok yönden etkiliyor insanı. Mesela gülerken konuşurken kafasında canlanan kendisi farklı olacak. Dallanır budaklanır hiç belli olmaz nasıl etkileyeceği sanki.
  • Adramelekhh  (17.03.18 11:39:23) 
Ben hem dişleri hem burnu yaptırıyorum. Hayatim boyunca gamsız ve empati yeteneği olmayan bir adam olmayı diledim . Umarim olurum.


  • aksach  (17.03.18 11:57:28) 
benim hatam sanırım estetik değil de kbb'de deviasyon ameliyatı olmakmış.


  • zihuatanejo  (17.03.18 12:04:16) 
Benim de burnumda estetik var ama karakterim değişmedi?

Onların özgüveni yerine gelmiştir, ondandır
  • MaNOfTheYear  (17.03.18 13:07:20) 
Bence tamamen popo kalkması.


  • susadım çeşmeye varmaz olaydım  (17.03.18 13:34:05) 
@nobody

Sadece seks davranışı kişilikte sandığın kadar yüksek bir paydaya sahip değil. Öz görüntü yapılan her mimikte her harekette kafada canlanacağı için davranışları derinden etkiler. Bu anlattığımın yanında seks yapma ihtimalinin artması komik bir etken kalır. Babannenin elini öpme şeklin bile değişebilir (değişir de). Gülüşün, yürüyüşün, konuşurken dudaklarına verdiğin hareket, küçük ve büyük jestlerin miniklerin, hepsi.

Bu bahsettiğim değişiklik hakkında farazi konuşmuyorum ayrıca, deneyimledim gözlemledim.
  • Adramelekhh  (18.03.18 03:28:46 ~ 04:03:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.