[]

ekşi sözlük yazarı varsa bi rezalet varda yardımcı olabilir mi ?

Borusan Holding'in bünyesinde bulunan Supsan Motor Valfleri firmasında 2 sene çalıştım. 25\2 'den işten tazminatsız çıkarıldım.

Ne sözlü ne yazılı savunmam alınmadan iş akdim feshedildi. İşe iade davası açtım. İlk mahkemede dava kabul edildi. Karşı taraf şahit çağıracağını söyledi. Bugune tarih verildi ve sabah oldu mahkeme. 2 tane çalışan şahit getirdiler. Onlarda yalancı şahitlik yaptılar ve dava reddedildi. Ve karşı tarafın 2.5 bin tl vekalet ücreti bana kaldı.
Yardımcı olabilecek birileri var mı? Ne yapmam lazım. Koca firma tabi avukatta var çarkların arasında ezilip gittik. Yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim.

 
25/2'de ahlak ve iyi niyetten dolayı olan çıkarımlarsa uyarı ve savunma şartı aranmıyor. ama gerçekten haksız bir durum yoksa bu kadar koly olmamalı. sadece yazarın bunu taşıyabilmesi için gerçekten mazereten 25/2'nin kullanıldığına yönelik kanıt vs. lazım. şimdi başlığı açıp üstüne kalma ihtimali de var sonuçta.


Edit: Bu işler avukatsız olmaz. Kesinlikle dişli bi avukat tutun, parasını onlar öder nasılsa en sonunda.
  • lcha  (16.03.18 15:11:08 ~ 15:14:30) 
rezalet başlığı giib boş şeylerle uğraşmayın. avukatsız sanırım sürecü yürüttünüz. derhan avukat tutun ve istinaf kısmına geçin yani karara itiraz edin. bunu da avukatsıs yapmayın


  • oscar  (16.03.18 15:13:52) 
borusan holding'in bünyesinde muhasebe, insan kaynakları vs. bir çok tanıdığım çalışıyor. haksız bir çıkarım olmaz borusan'da. hele hele 25/2 ile borusan olmasa bile sıkar çıkartmak. rezalet başlığı açmak yerine kendinize bir bakmanızı öneririm. küçük büyük fark etmez şirketler çalışanları aynı kabahati birden fazla kez işlemedikleri sürece 25/2 ile işten çıkartmaz! siz çıkartılma gerekçenizi açık açık yazın ki gereksiz zaman ve para kaybının önlenmesi için size yol gösterelim.


  • naksidil  (16.03.18 15:24:08) 
bence de buradan birinin sözlükte başlık açıp size yardımcı olmak istemesi için işin detaylarını, sebebi şu şuydu falan diye yazmanız lazım. yazmanız lazım ki biri size inanıp sizin söylediklerinizi dile getirmek istesin. yani inisiyatif meselesi tamamen.


  • baharat  (16.03.18 15:58:53) 
Bir şekilde mahkemeye gitmiş meselenin davasını bile kazanmış olan firmaya karşı rezalet başlığı ne işe yarayacak?

@lcha +1 sağlam bir avukatla görüşüp, ilerleyen süreçlerde topu çevirmeye çalışacaksın.

Geçmiş olsun.
  • lazor  (16.03.18 16:37:43) 
yerel mahkeme reddetti. 15 gün içinde itiraz edebilirsin dedi. Bu noktadan sonra avukat tutmamın ne kadar faydası olur ve param yok. "kazanırsan %10 senin olsun" diye bi çalışma şekli var mı?


  • shrocco  (16.03.18 22:06:25) 
faydası var. iistinaf var daha, dava değerine göre de yargıtay var.

avukatlarla görüşmeden bilemezsiniz ? duyuruda da avukat arkadaşlar var, yardımcı olurlar
  • oscar  (16.03.18 22:23:00) 
gerekçeli karar hala tebliğ edilmedi bana 2 ay geçti mahkeme davayı reddedeli. kaç ayda gelir acaba bilen var mı


  • shrocco  (13.05.18 20:28:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.