[]

Schengen Vizesi

Şimdi ben hariç aile bireylerimin hepsinde yeşil pasaport var. Bende bordo var.

Biz diyoruz ki yazın edirneden çıkalım yunanistan bulgaristan filan gezelim büyük büyük atalarımızın yaşadığı yerleri görelim.

Şimdi sorular

1- Ailenin diğer üyelerinin yeşil pasaportu olduğu için ekstra bişeye ihtiyaçları yok değil mi ?
2- Arabayla çıkılacak şöförün (araç kendi üstüne) yeni ehliyeti olması yeterli değil mi araba ile çıkmak için
3-Yeşil ile Bulgaristana da geçiliyor mu ?

Şimdiii asıl sorulara geleyim
4- Bende bordo var vize filan yok kalbim kadar temiz Ben şimdi yunanistan için shengen vizesine mi başvuracağım ?
5-Şimdi vize için kalacak yer uçak bileti hesapta para filan istiyorlar hadi hesap işini hallederiz ama kalacak yer filan belli değil belki de aynı gün girip çıkacağız o nasıl olacak?
6- Diyelim ki Yunanistan için schengen vizesini aldım ben orada bulgaristana girebilir miyim ?

Teşekkürler

 
2- Evet yeni ehliyetler yeterli. (Edit: turing işlerinin kalkmış olmasını kastetmiştim. Arabayla ilgili prosedürü gözden kaçırdım)
4- Evet Yunan'dan gireceğin için Yunan Schengen'ine başvuracaksın.
5- Herkes booking'den iptal edilebilir rezervasyon gösteriyor.

1,3,6- Şurada yazanlardan ben "evet" anlamı çıkarıyorum; www.mfa.gov.tr
www.mfa.gov.tr
  • lazor  (16.03.18 00:40:47 ~ 00:55:26) 
1. ekstra bir sey yok onlar rahat rahat gecer.
2. araba icin biri iki islem var. onlara bakin google'dan. ehliyet gecerli.
3. gecer.
4. 5 ve 6. icin ortal cevap. schengen'i daha once almadigini dusunerek. eger sadece yunanistan dersen tek girislik ve kisa süreli bir vize vermeleri muhtemel. tek girislik olunca schengenden bir sefer cikarsano vize ile tekrar giremezsin. normal'de sınır gecisinde pasaport kontrolü olmuyor ama olabilirde. bu sebeple tatil planin kaba bir taslagi ile multi giris verebilecekleri ve süresi seyahatine yetecek sekilde vizeye basvur. bu is icin seyahat planini (otel rezervasyonu - kolpa'da olur) ve masraflarini nasil karsilayacagini gosteren belge (bordro gibi) isteyeceklerdir.
  • helenart  (16.03.18 00:50:53) 
3-evet
4-evet
5- yunanistan'a 15 günlük(ya da siz ne kadar belirlediyseniz süreyi) turist vizesine başvurun, booking'den fason bir 15 gunluk rezervasyon, yine aynı şekilde fason uçak bileti(rez olarak yani) ile hallolur bu iş.
6-evet, schengen üyesi bütün ülkelere giriş çıkış yapabilirsiniz.
  • makarnavodka  (16.03.18 01:00:27) 
araba için yeşil sigorta yaptıracaksınız.


  • stanley weber  (16.03.18 09:11:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.