[]

Brokoli: Ne Yapmalı? Nasıl Yemeli?

Beğendiğiniz, mutlaka yemelisin dediğiniz tariflerinizi bekliyorum arkadaşlar.
*Bu arada semt pazarında kilogramı 10 tl olmuş ya bunun bu nasıl iş arkadaş :-/



 
tarif midir bilmiyorum ama beşamelli-kaşarlı brokoliyi çok severim. annem hep böyle yapardı çünkü. ve tabii az haşlanmış olacak.


  • mind mischief  (15.03.18 21:14:01) 
trick question, brokoli yenmez.


  • rahip janick  (15.03.18 21:39:46) 
Ben buharda haşlayıp üzerinde limon, sarımsak, zeytinyağı, tuzdan oluşan bir karışım gezdirip yemeyi seviyorum. Bu tarife kırmızı pul biber de eklenebilir ya da yoğurt.


  • unlem  (15.03.18 21:40:16 ~ 21:41:35) 
Buldugum tüm sebzelerden curry yapiyorum. Brokoli de cok yakisiyor: www.greatcurryrecipes.net


  • buf-e kür  (15.03.18 22:08:00) 
@ mind mischief +1
@ unlem +1

bulgur pilavı ile de deneyebilirsiniz. suyu döktükten sonra üzerine brokoliyi atıp haşlanmasını öyle sağlayabilirsiniz. ben seviyorum bu şekilde de.
  • ackapaackapaartema  (15.03.18 22:15:32) 
@unlem +1. Hafif ekşi olacak, mis gibi.


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (15.03.18 22:21:50) 
Haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve naneli - kırmızı biberli yağ.

Aynı tarif karnabahar için de geçerli.
  • cakabo  (15.03.18 22:41:14) 
brokoliyi ben ya pisirmeden yerim (gaz yapiyor biraz), pisereceksem de asya mutfagi usulu kizartirim. patates kizartmasi gibi, eger fritoz falan varsa evde salla icine gitsin. haslanmisi berbat bence.


  • cooperr  (15.03.18 23:28:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.