[]

2018 yılında kablo teknolojisi bu kadar vahim durumda mı?

telefonun orijinal şarj kablosunun ucu eğildi. kablo dediğim, bir ucu şarj aletine takılan bir usb uç, öbür ucu da telefona (samsung note 5) takılan o klasik şarj ucu.

gittim 10 liraya bir kablo aldım. şarj aleti orijinal ve hızlı şarj edenlerden. ama o telefon bir türlü şarj olmuyor. şarj süresi (hızlı şarj üstelik) 5 saat diyor. telefonu şarjda kullanınca şarjı eksiliyor.

lan kablo işte altı üstü kablo değil mi bu? şarj aletini çakma alsam ondan derim, kimbilir ne koydular içine derim. ama kablo işte. nedir sıkıntısı?

samsung bayiine sordum kablo, 70-80 lira diyor. yuh. kablo yahu.

iki şey istiyorum.

1. orijinal kablo ile aynı şartlarda şarj etsin
2. azıcık uzun olsun. prize takınca en azından sehpaya yetişsin, yere koymayayım telefonu.

var mı bu şartlarda kablo?

 
Note5 için ben de çok sorun yaşadım, ttec kablo ile çözüldü, boyları da var.


  • kullanıcıadımbuolsun  (15.03.18 19:39:43) 
Aliexpress'ten aldım, 20 lira, çok memnunum:

tr.aliexpress.com

Kablo veri kablosu değil, şarj kablosu zaten o amaç üzere tasarlanmış. Diğer kablolarla 30mA-200mA arası verim alırken, bu kabloyla en az 1000mA alıyorum.

Üstelik mıknatıslı uçları var. Slotu telefona takıp orada bırakıyorsun. Kablonun ucundaki ledli ve mıknatıslı uç güçlü bir şekilde telefonundaki uca yapışıyor. Tak çıkar yapıp cihazı yalama yapmaktan kurtarıyor. Kabloyu cihazdan ayırmak için bağlantı noktasını 90 derece kırmak yeterli oluyor.
  • clia  (15.03.18 19:49:42) 
sony'nin kablosunu aldım, 1 kere kullandım henüz, memnunum. 1.5m ve 3m var. ben 1.5m aldım 30tl'ye. diğeri 40 sanırım.

not: telefon da sony.
  • lemmiwinks  (15.03.18 19:55:07) 
çok usb kablo almam gerekti. s-link kısa devre yaptı hem note5 usb ucunu bozdu hem de powerbank ı bozdu. ancak s link kabloyu sanıyorum ben hasarladığım için oldu bundan emin değilim. hepsiburada dan bandridge kablo aldım gayet kaliteli. tavsiye ederim. markasız almayın kesinlikle.

not:şu anda note5 i usb den şarj edemiyorum onun için de kablosuz hızlı şarj cihazı aldım aliexpress ten. onu tavsiye ederim. usb girişini eskitmiyor hiç değilse.
  • tukenmez adam  (15.03.18 20:00:48 ~ 20:02:16) 
İstanbuldaysan bir yıl önce aldığım miniso kablodan çok memnunum. O zamanlar 20 lira gibi bir şeydi.

Çantadan çıkaramadım, her yerde kullandım, askere bile getirdim, bana mısın demedi.
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (15.03.18 22:27:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.