[]

Aşırı açlık sorunu

Arkadaşlar ne kadar yediğim önemsiz düzenli bi şekilde 2-3 saatte bir acıkıyorum. 300 gram köfteli dev gibi hamburger yedim 2 saat önce yine aşırı açım şu an. ama 1 tabak makarna da yesem yine 2 saat sonra acıkıyorum miktardan bağımsız bi şekilde. günde 7 öğün yiyorum bu şekilde. 1 öğün azaltırsam kilo veriyorum 6-7 öğünle sabit kalıyorum anca. metabolizma yaşım 14 çıkmıştı ama yine de abartı değil mi bu? hipertroid belirtileri falan mı bu?

şu an 85 kiloyum. 90'a çıkmak istiyorum ama bir türlü çıkamıyorum.
boy: 185
yaş: 23

 
Normal insanlarda metabolizma hızlı diye bir olay yok, aşağı yukarı herkesin metabolik hızı benzer. Eğer günde 3000 kaloriden fazla yiyorsanız ve çok aktif bir hayatınız yoksa bir rahatsızlık sinyali olabilir, hastanede hormonlarınıza felan baktırmanızı öneririm. Ama öncesinde oturup kaç kalori yediğinizi saymanızı öneririm, çünkü ortada yiyorum yiyorum kilo almıyorum diye gezen çoğu insan aldığı kalorileri gözünde büyütüyor ve aslında kilo aldıracak kadar yemiyor.


  • Haldamir  (14.03.18 21:14:55) 
(bkz: insülin direnci) ?


  • twelfth  (14.03.18 21:18:00) 
Haldamir, 3800 kalori alıyorum hocam. haftada 4-5 gün spor ve sabah kalkar kalkmaz 20 dk hiit cardio dışında aşırı hareketsizim. masabaşında geçiyor günüm tamamen. biraz önce yiyip acıktım hemen dediğim burger ise tek başına 1000 kaloriydi.

twelfth, hocam o kişiler kilolu olmuyor mu genelde? ben 1 ayda 10 kilo falan veriyorum normal insan gibi 3 öğün yemek yiyince.
  • oddyseus  (14.03.18 21:20:37 ~ 21:23:44) 
İnsülin direnci sadece kilolularda olmuyor. Bir uzmana görünmeni tavsiye ederim şiddetle. Pankreas, karaciğer ve tiroid'e bakacaktır tahminen.


  • twelfth  (16.03.18 13:40:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.