[]

Biyokimya

Glikoliz ve glukonogenez arasındaki ilişkiyi anlamaya calisiyorum.
Glikolizde sonlarda piruvat --piruvat kinaz ile -- pep'e donusur dedik.
Simdi glukunogenezde piruvaat once piruvat karboksilaz ile okzaloasetata çevrilir sonrra pep karboksikinaz ile pep'e dönüşür dedik.
Bu iki olau zıt gibi neden ikisi de pep'e dönüşme egiliminde?

 
tolu geriye doğru alıyor.glikoliz glikoz yıkılıyor glukoneogenez tekrar glukoz üretimi


  • birdposing  (14.03.18 20:26:01) 
Sormak istedigim bu degildi bu sacma oldu son soruma bakailir misiniz?


  • Lozturkmen  (14.03.18 20:31:19) 
Pep’ten prüvata geniş bi ok çizerler. Prüvattan pep’e seri enzimiyim reaksiyonları yazarlar. En azından ben ders anlatırken öyle yapıyorum. Gidişi kolay dönüşü zor oluyor :)
Çünkü reaksiyonda arafornlar var ve onlar genelde yazılmaz. Seminer konusu bunlara takılma.
Glukoneogenez ve glikoliz arasındaki farklar, düzenlenmeleri ortak noktaları sadece bunlara çalış. Harper lehninger lipoincott kitaplarından çalış. Hocaların notları hatalı olabilir. Sınava hazırlandığını düşündüğüm işin böyle yazdım. Başarılar
  • intihar etsem de kendime gelsem  (14.03.18 21:09:21) 
aynen aradaki enzimlerde yolun önemli basamakları mesela atp çıkan yerler co2 çıkan yerler naph kullanılan yerler vs şeklinde soru gelir.bir al eline kağıdı 3 kere çizsen öğrenirsin.daha sonra neler neler gelecek.çok kasma kendini dün de soruyordur.kendin çıkarmaya çalış emin ol uğraştıkça kafanda oturacak.


  • birdposing  (14.03.18 21:30:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.