[]

Windows 10 format

Arkadaşlar, teknoloji özürlü sayılabilecek bir insanım, lakin öğrenmenin yaşı ve zamanı yok deyip format atmayı denemek istiyorum. Yardımcı olabilirseniz cidden çok sevinirim.

1- Bilgisayarım HP Pavillon g6P. Paylaştığım fotoğraflar açıklayıcı mı bilemiyorum ama bilgisayarım 10'u kaldırır mı?
2- "www.tamindir.com" gibi herhangi bir siteden indirebiliyor muyum? Yoksa şuradan daha daha iyi olur dediğiniz yerler var mı?
3- Lisanssız ürün olacağı için ürün anahtarı olmadan da yapabiliyor muyuz ya da sonradan düzeltilebiliyor mu?
4- İndirdim diyelim, USB belleğe direkt atabiliyor muyum? Bir yerlerde "Rufus" diye bir programla yaptılar.
5- BIOS yerine UEFI diye bir zamazingodan bahsettiler ama bana bir şey ifade etmedi. "Sen format at o eksik kalsın" mı dersiniz yoksa kolaca anlayabileceğim bir şey mi?

 
hocam

1-kaldırır
ama ssd takmanı tavsiye ederim
2- win 10 iso diye windows un sitesinden indirip usb ye ya da dvd ye yazabiliyorsunuz
3- elinizdeki win 8 key i girerseniz yiyor
4- rufus varolan iso yu usb ye bootable olarak yazdırmaya yariyor
5- bios ta boot icin uefi bir ozellik ama olmasa da olur

istanbulda kavacıktaysan getir yapalım
  • kingcyrax  (14.03.18 18:25:28) 
İşin kötüsü elimde 8'in de anahtarı yok. Uzun zamandır sağ alttaki "Windows'u etkinleştir" yazısı ile yaşıyorum. Elimde bu olmadan yapamıyorum anladığım kadarıyla? İnternette key bulsam bile geçerliliğinden emin olamam sanırım?

SSD yok, fakir formatı bu maalesef.

Rufus gerekli, USB'ye atarken onu kullanıyorum, not ettim.

Ayrıca eyvallah dostum, keşke oralarda olsam ama şehir bile tutmuyor.
  • gseyrek  (14.03.18 18:40:59) 
başgan
laptopun sagında solunda 7 ya da 8 key yok mu?
internet keyi olmaz da - keysiz de kurulur

www.microsoft.com
buradan indirmeye bir calis
  • kingcyrax  (14.03.18 18:57:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.