[]

4 günlük İstanbul gezi tavsiyesi

1. Gün : Sultan Ahmet, Ayasofya, Topkapı, Gülhane parkı

2. Gün: Kapalı çarşı, Mısır çarşısı, Eminönü, Yere Batan sarnıcı

3. Gün: Beyoğlu, Dolmabahçe, Nişantaşı, İstinye

4. Gün: Bebek, Ortaköy

Ayın 22 si saat 15 civarı 4 erkek arkadaş Sabiha Gökçen’e incez. Ayın 23-24-25-26 sı İstanbul’u gezeceğiz. 26 sı gece 11 gibi tekrar geri döneceğiz. Daha önce İstanbul’u hiç gezmedik.


Bu 4 güne ekleme çıkarma neler yapabiliriz? Nerede konaklayabiliriz? Ek tavsiyeleriniz var mı?

 
yazdığınız yerler mutlaka görülmesi gereken yerler. yerebatan sarnıcını 1. güne alın zira onların hepsi yakın. gülhane parkında sadece yürüyüş yapabilirsiniz. pek bişey yok desem.

2. gün girişi kapalı çarşıdan yapın aşağı doğru yürüyüp çarşının mahmutpaşa kapısından çıkın. mahmutpaşadan da mısıra inersiniz. eminönü yaparsınız. eminönü yapmışken boğaz turu iyi olabilir.

nişantaşı günü taksim istiklal caddesini de şöyle bir görseniz fena olmaz. sanat etkinliklerine katılırsınız belki. severseniz pera müzesinde kaplumbağa terbiyecisinin orijinal halini görebilirsiniz.

aklıma gelenler bunlar. iyi gezmeler.
  • iddaaci  (14.03.18 16:06:50) 
ben olsam 1.ve 2. günlerin yerlerini değiştirirdim,
kadıköyde konaklayacak bir yer ayarlardım
eminönüne beşiktaşa filan da vapurla geçerdiniz hep, mis :)


1.gun
beyazıt istanbul üniv.kapısından başlayın ordan kapalı çarşı içinden aşağıda doğru yardırın, yere batan sarnıcına uğrayın, ara sokaklardan mısır çarşısı eminönünde mola verip balık ekmek yiyerek bardak turşulardan alın. dinlenin,
ordan karaköy üzerinden galata kulesine tırmanın, istiklale çıkın
istiklalde nevizadede akşamı geçirin (veya oradan beşiktaşa inin beşiktaşta akşam eğlencenizi geçirin, bir günde bunları yapabilirsiniz)
(cts günü bunları yapmak daha uzun sürebilir, eminönü baya kalabalık olacaktır, o yüzden cuma gününüzü buraya harcayın derim)

2. sultanahmet, ayasofya, topkapı ve gülhane parkı +1
oradan beşiktaşa geçip ortaköye yürüyün kumpir waffle filan yersiniz

3.gün
modada kahvaltı yapıp cadde bostan sahile gidip yayılın, pazar gününüzün tadını çıkarın , erkenden giderseniz çengelköy çınaraltında kahvaltı yapabilirsiniz, orası enfestir ama pazar günü yer bulmakta sıkıntı olabilir
(oraya gitmeden önce manavdan çengelköy hıyarını, domates ve börekçiden böreğinizi alıp öyle gidin, çayınızı çınaraltı çay bahçesinden alırsınız)

sonrasında üsküdardan veya buldugunuz yerden boğaz turuna çıkın 1 saat filan sürer o

4. gün
ortaköy, bebek, istinye sahile gidebilirsiniz, pzt olacağı için baya sakin ve gidip gelmesi rahat olacaktır.
  • part time pollyanna  (14.03.18 16:13:53) 
4. gün bebek yerine karaköy'de rıhtımdan ortaköy e sahilden yürüyebilirsiniz. 1 buçuk saat kadar sürer.


  • silver apple  (14.03.18 16:27:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.