[]

Araç satışında plaka değişmesini istememek

selamlar,

alınacak aracın plakası başka bir şehre ait, ben istanbul'da kullanacağım. değişmesini istemezsem ne gibi avantajı dezavantajı vardır, bilginiz var mı?


 
istanbul'da orselerler :P

sehir efsanesi mi bilmem ama polislerin sikca kontrol icin durdurdugunu soylerler. bazilari da trafikte hata yaptiginda "yaa yabanci adam ondan bilmiyo heralde" diyip daha musamahali yaklasildigini soyluyor.
  • brkylmz  (14.03.18 12:56:18) 
istanbul'da 3 senedir ankara plakalı araç kullanmaktayım. bugüne kadar bir kez bile çevirmediler. güzel bir plakam var, devrini istedi adamın biri. ama sadece plaka devri artık yapılmıyor.

küçük bir avantajı var, İstanbul plakalı araçların vergisi ankara plakalı araçların vergisinden birazcık daha yüksek. ama çok küçük bi farkla
  • silah taciri  (14.03.18 13:06:22) 
aracım ankara plakalı istanbulda yaşıyorum hiç bir sıkıntısını yaşamadım.

avantajı şu şekilde bilmediğin bir yerde yanlış yola vs girince herhalde yabancı deyip tamam abicim eyvallah olur böyle hatalar diyebiliyorlar, bunun dışında bir artısını eksisini görmedim.
  • basond  (14.03.18 13:07:29) 
İstanbulda 36 plaka araç kullanıyorum, arabanın camlarında da film var abartılı olmayanından, havalimanlarına 10 girişimden 7sinde çevrilirim. Yolda bazen korna çalıp selektör yapan hemşehrilerim oluyor. Selamlaşıyoruz öyle.

Vergisi değil de sigorta masrafı daha düşük. Vergi aynıdır yani
  • oekuklu  (14.03.18 13:30:59) 
Önceden trafik sigortası plaka üzerinden fiyatlandırılıyordu, şehirlerde başka plakaları değişmeden kullanma olayı çıktıktan sonra sigorta ücretini ruhsattaki ikamete göre değerlendiriyorlar.

Vergi ile ilgili hiç bir zaman bir avantaj zaten olmadı.

Doğu Güneydoğu illerinden bir plaka ise sık sık çevrilme ihtimaliniz var, yoksa başka hiç bir dezavantajı olmaz.

Plakayı değişmek istiyorum dersen, ruhsat ve plaka basımı ile gidip uğraşman lazım.
  • John Bloor  (14.03.18 13:42:47) 
müthişsiniz, cevaplar için teşekkürler. izmir plaka olarak kalıcak o zaman :)


  • notinhere  (14.03.18 14:31:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.