[]

jet fadıl denen herifin olayı ne?

adamın 30 senedir ödenmemiş 6 milyon liralık borcu varmış. kaç kere milleti açık açık dolandırmış sonra yıllar içinde bu adam nasıl olmuş da ülkeye girmiş, çıkmış yetmemiş yeni projeler yapmış, şirketler kurmuş da yakalanmamış? kaç bin insan şikayetçi değil mi bu adamdan? onca banka.. ne bu ya?




 
  • lesemajeste  (13.03.18 21:45:24) 
Adamin bir olayi yok, bildigin dolandirici. Ben asil buadama para kaptiranlarin olayini merak ediyorum.


  • fortisvita  (13.03.18 22:03:14) 
140 journos'un bu tür kısa belgesellerinde bilgilendirme 0'a yakın oluyor. Tarzları genelde seyirciyi sahnenin seviyesine çıkartmak yerine sahneyi seyircinin seviyesine indirmek. O yüzden ben yine de bi' küçük anlatı geçeceğim.

Bu adamın en büyük kabiliyeti ''proje'' üzerinden ''showlarıyla' 'satış yapabilmek. Bir diğer anlatı biçimiyle ''ikna''. Keza kendisi de röportajlarında anlatıyor standart bir esnaf'tan başka birşey değil. ''nasıl satarım''a kafa yorup projelerini oluşturduktan sonra proje üzerinden pazarlıyor. Amerikada olsa Enron'a rakıp olurdu, o seviyede bir ''kurnaz'' yaklaşımı var. Ben 2012'de Jet Fadıl'ın sınıf arkadaşının kendi evini satıp; istanbulda ki sultan dairesi mi öyle bir projesinden daire aldığını biliyorum o kadar çok uyarmıştım ki, ''abi bak bu adamın tarzı belli...'' diye, ama fadıl bey bu kişiyi otelinde ağırlamıdıktan sonra öyle bir ikna etmişti ki; biraz daha zorlasa ben de ikna olacaktım.

Yani, 1.sorunun cevabı milleti açık açık dolandırmıyor; ikna ediyor ve daha sonra ''yapamadık, izin vermediler'' diyor. standart bizim ülkenin patron yaklaşımı. Bu bütün iş alanlarında böyledir, fadıl akgündüz sadece projelerinin neredeyse hiçbirini sonlandırmıyor :) diğerleri yine iyi kötü birşekilde sonlandırıyor.

Bu kötü reklama çare olarak da basın ve insan algısını yönlendirmekle yapıyor, gazetelere reklam veriyor-futbol takımı alıyor-ünlülerle pr yürütüyor.

Yani sorduğu yegane soru ''nasıl'' sorusu; önce nasıl satabilirizi soruyor ardından gelecek refleksleri de nasıl bertaraf edebiliriz diye sürdürüyor. Ve hedef kitlesi sürekli bilmeyen insanlar, ikna yöntemi ise bak şu şu da bizim projemizde pozisyon aldı oluyor. (Şaşmaz.)

Mesela dindar insanlarla ilişki kuruyor, o algıyı kullanıyor.
ünlülerle ilişki kurup o algıyı kullanıyor.
siyasetçilerle ilişki kurup o algıyı kullanıyor.
bunların hiçbiri yetmezse kalkıp kendisi siyasetçi oluyor.

Tüm bunları yaparken de en büyük motivasyon kaynağı Cansu Dere'nin ''türkiyede herşey olursun ama rezil olamazsın'' sözü olabilir, kendisi bu sözü duydu mu duymadı mı bilmiyorum ama ikisi de sistemin nasıl çalıştığını çözmüş.

Malum ülkede yöneticiler dahi yönettikleri şeyin ''kötü gidişatından'' şikayetçi. Tuhaf bir dünyadayız vesselam. Aklıma az önce birisi sormuş
  • mete kudur  (13.03.18 22:17:21 ~ 22:18:48) 
@mete kudur, peki bu adam hakkında bir yakalama kararı bilmem ne çıkmıyor mu? projeler bitmese bile adamın ünü almış başını gitmiş ama dimi? :D hiçbir savcı bilmem ne bi şey yapmıyor mu=?


  • mehmed resad  (13.03.18 22:45:06 ~ 22:45:45) 
Zamaninda millet vekilliginden vazgecerek Tayyip emmiyi kurtardiydi.Yani tayyibin suan orda olmasinin nedenleri arasinda.


  • tezek  (14.03.18 01:03:40) 
Adam ya gerçekten işleri bir türlü yolunda gitmeyen bir müteşebbüs ya da mükemmel bir dolandırıcı.

29 Ekim 1999'da aynı anda bütün tv kanallarında canlı yayın yaptırıp İMZA isimli otomobili tanıtmıştı, hani animasyon filan değil ha adam bildiğin prototip araba ürettirmiş.

alkislarlayasiyorum.com
  • John Bloor  (14.03.18 10:28:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.