[]

King Gizzard ne ara bu kadar meşhur oldu?

Mikrotonlarımızı kullanmaları hariç bir numaralarını da görmedim. Eski usul progressive rock gibi üstelik. Bunlardan daha iyi bir sürü progressive grup varken neden bu adamlar? Tek olayları segah perdesini bilmeleri mi yani?




 
Bence bu grup çoğu kişiye spotifyda önerildi, bu kısım aşikar zaten. Herkesin dikkatini çekti, herkes arkadaşlarına söyledi ve adamlar Türkiye'de patladılar. Mesela ben sadece tek şarkılarını biliyorum. Bu kadar meşhur olduklarını bilmiyordum.


  • uyusam iyi olur  (13.03.18 21:43:41) 
saygıdeğer hocam bunu sizden duymak içimi rahatlattı, ben bir boktan çakmaz halimle ahkam kesmek istemediğim için çok ses etmiyordum.

her şey elijah wood'un selda bağcan hayranı çıkmasıyla başladı bence. len bu hobit bile dinliyorsa, bu kadar hayranıysa bişey vardır diye sardılar selda ablaya. üzerine veyasin midir nedir, rapten bozma fingirderk veled hey douglas diye duptısladı bu tonları. ulan en alakasız konserlerde bile bunun setlerini çaldılar, resmen insanının içindeki anadolu mayasını tetikleye tetikleye, o en klas düğünün bile bir noktada angaranın bağlarına bağlanması gibi, bam telinden vurmaya çalışıp sömürdüler. kapı gıcırtısından hallice bile olsa oynuyoruz işte amuniyum, tuttu. e tabi atmosferik yarrak metal var da anadolu saykodelik prögesik rak yapan anaboş gavur grup yok mu, var, ahan da bunlar. şimdi de bunların üstüne atlıyorlar işte.

dinlesin tabii insanlar, ben gevezelik ediyorum. benim de dikkatimi çekmişti yani, vesile oldunuz umarım bana değil size söverler. saygılarımla hörmetlerimle loy...

ya hazır yazmışken bi noktaya daha değinip kendimce bi bağlam kurmaya çalışsam ayıp olmaz umarım.

bizim hipster cenahının gitara yakın versiyonları böyle "kenarda köşede kalmış" tiplere sarıp sarıp duruyor. bunlardan önce post-rock'çılar vardı, sonra shoegaze midir her ne eziklikse oraya dönüldü. bunların kafa da benzer kafa. ama tutarlılar bak, o konuda bişey dersem ilham tanrıları çarpar beni. bu çeşitlilik de güzel bence, biz de kendi çapımızda alternatif dinliyoz evelallah. ama yani böyle sabun köpüğü olup çabuk tüketilip gidince biraz çiğ kalıyor sanki, bilemedim. keşke sadece dinleyici değil yaratıcı boyutuna da yansısa bu hipster'lık, the away days gibi gruplar çoğalsa. bari bi işe yarasın bu hype diyorum yani eki eki...
  • Bruce  (13.03.18 22:04:36 ~ 22:12:29) 
Konserleri çok keyifli geçiyor, müziklerini de beğeniyorum, her albümleri farklı genre neredeyse. Microtonal bananadan önce dinlemeye başladım. Yurtdışında meme olmalarının da belki biraz etkisi vardır, internette çok karşıma çıkıyor. Grup enerjisi vs beğeniyorum, albümlerde prodüksiyon da çok kaliteli. Mesela her albümün özel plak versiyonu basılıyor ve saniyesinde bitiyor. Sonra internete astronomik fiyatlara koyuyorlar yine de satıyor öyle ilginç bişey de var. Geçen sene 5 albüm çıkaracaz diye hype yapmaları da bence ünlenmelerinde etkili oldu.


  • mirafiori  (13.03.18 22:08:29) 
Sondan başa doğru dinliyorum şimdi albümleri. "Oha napmışlar lan nası herifler bunlar?" dediğim bir şeye denk gelmedim henüz. Bakalım...


  • alperz  (13.03.18 22:25:39) 
ilk hatırı sayılır kitleye ulaşmaları head on / pill single'ıyla oldu sanıyorum. sonra i'm in your mind daha da büyüttü. nonagon infinity de bu seviyeye çıkardı. ben de mikrotonal kullanımı ve türk müziğinden etkilendiklerini dile getirmeleri nedeniyle türkiye'de seviliyor olabileceklerini düşünüyordum, ama yerli kaynakları takip etmediğim için bu kadar sevildiklerini bilmiyordum. hatta arkadaşım bizim biletleri aldıktan sonra biletlerin tükendiğini ve üçüncü bir konser günü ayarlandığını söyleyince korkup "hasiktir" demiştim. yarın gideceğim konserlerine de açıkçası kitleden çekiniyorum. hatta khruangbin'le bir ara takasa girmeyi düşündüm ama sonra arkadaşa ayıp olur diye vazgeçtim. yaşlandıkça tahammülüm azaldı.


  • misterturist  (13.03.18 22:37:38) 
ismi çok akılda kalıcı olduğu için olabilir.


  • dedimmidemedimmi  (14.03.18 11:09:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.