[]

İlk Defa Otomatik Araç Kullanacağım

İstanbul - Kocaeli arası yolculuk yapacağım, acil işim çıktı. Yaklaşık 100-120 km yol sanırım. Kullanırken nelere dikkat etmem gerekir? Araç kiralık olacak bu arada.

Onun dışında daha önce hiç uzun yol yapmadım, aktif araç kullanan birisi değilim. Birazda tedirginim esasında. Allah korusun bir kaza durumunda kendimden çok başkalarını düşünüyorum. Kimsenin sebebi olmak istemiyorum..


 
Sol ayakla frene basma. Bunun yapmamak için ayağını koltuğun altına kıvırman gerekebilir.


  • zombi  (13.03.18 19:10:57) 
Ben de henüz yeni ehliyetliyken otomatik araç kullanmıştım tek gün için, inanılmaz kolay ve rahat. Sıkıntı yaşamazsın manuel'den ona geçince. Manuel'e geri döndüğünde zorlanmamak için çok alışma yeter. :D


  • bi mekan  (13.03.18 19:20:12) 
Duraklarken "aman istop edicek" diye tribe girme yeter. Gerisi zaten alıştıkça oturur. Şerit değiştirirken gazı köklersen vites küçültür haberin olsun. Acil durumlarda faydalı olur bu bilgi.


  • alperz  (13.03.18 19:22:11) 
Kendine uygun bi serit bul ordan devam et, gerekmedikçe cok da degistirme.
Dikkat etmen gereken sag tarafta gidiyorsan eger yanyol ve diger cikislar. Orta ve sol seritten gelip o cikisi ya da yan yola sapmayi son anda dusunenler oluyor ve birden onune kirabiliyor. Onlara cok dikkat et. Bir km önceden tabelada cikis gorunce onume atlayan dudukler olabilir diye getir aklina.

  • a perfect lie  (13.03.18 19:28:21) 
Dururken dikkat et. Debriyaja basar gibi frene basma. Başıma geldi hiç hoş değil.


  • catch the arrow  (13.03.18 19:47:18) 
Yol verirken yapacak özel bir şey yok ama sollama yaparken kickdown yapman gerekebilir. Ayağını gazdan tamamen çek birden kökle. Bunu yaptığında vites düşürür devir yükselir full performans gazlamaya başlar araç.

Sol ayağını ayak dayamadan çekme.

Uzun süre duracağında frene basık tutmak yerine n+el freni veya p+el freni yap. Öyle 10 dk ayak frende beklenmez.
  • bos gezenin bos ustasi  (13.03.18 19:55:35) 
sol ayağını bi kenara al kullanma sakın, debriyaja abanır gibi basıp ayarsız fren yaparsın. bi de hepsinde öyle mi bilmiyorum ama ayağını gazdan çektiğinde kompresyon ile yavaşlama olmayabilir, takip durumlarını ona göre ayarla ilk başta bi dene.


  • yuto  (13.03.18 20:29:29) 
sol ayağını kenarda tut ve unut. onun haricinde hiçbir şey yok. gaza bastın mı gider, frene bastın mı durur. stop edecek diye endişelenme.


  • not sure if serious  (13.03.18 21:02:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.