[]

Hepsiburada laptopu iade almıyor

geçen hafta laptop aldım. ürün çok yavaş olduğu için iade için gönderdim şimdi mail gelmiş.Ürün kurulumu yapılarak kişiselleştirildiği için iadesi reddedildi
şaka mı bu? nasıl anlayacağım ürünün yavaş olup olmadığını ? sebep belirtmeksizin iade hakkım yok mu? bu siteden laptop alıp iade eden var mı? nasıl bir yol izlemeliyim ?

yardımcı olabilir misiniz?

www.hepsiburada.com

 
Ürünün yavaş olup olmadığını ürün özelliklerine bakarak öğrenebilirsiniz, insanlar size ayıplı mal yollamadığı sürece bence iade almaması normal.

Size daha önce kurulumu yapılmış bir hafta kullanılmış laptop gelse kabul eder misiniz?
  • gozu acik sevisen yahudi  (13.03.18 17:04:57) 
adamlar haklı, almazlar. pek bir şey yapamazsınız.


  • dedimmidemedimmi  (13.03.18 17:08:33) 
@gozu acik sevisen yahudi 2 tane chrome sekmesi açıyorum kasıyor. özelliklerde hiçde öyle gözükmüyor. bu yeterli değil mi mesela? herkes internet sitesi açmayacak o zaman.


  • xu  (13.03.18 17:09:02 ~ 17:11:32) 
benim anlamadığım şey, ürün aynılarından(marka modeli) mı yavaş yoksa ''yok ya bu özellikler beni sarmadı'' gibi mi yavaş ?

Eğer 2.si ise yani herhangi bir teknik problem yoksa geri almamaları malesef benim de arzu ettiğim birşey, çünkü son kullanıcı olarak daha önce birisinin kullandığı elektronik bir eşyayı olabildiğince az ihtimalle tarafıma gelmiş olmasını isterim.

Ancak bununla beraber sözleşmendeki ''cayma hakları'' gibi bir bölüm vardır oraya bakarak ''koşulsuz iade'' var mı diye de kontrol edebilirsin de, adamlar geri gönderdilerse yoktur büyük ihtimalle.


Tabi; o yazan teknik özellikleri karşılamıyor ise işler değişir. O zaman güç seninle.
  • mete kudur  (13.03.18 17:12:52) 
Abi celeron işlemcili 1.1g. 4 gb dd3 Laptop. Ssd yok hdd 5400 nolcaktı.


  • gozu acik sevisen yahudi  (13.03.18 17:13:13) 
Fabrika ayarlarına döndürüp geri yollayın?


  • filipis  (13.03.18 17:23:13) 
benim sadece işlemci 1,5k, ne bekliyorsunuz abi o paraya aldığınız aletten. 6k ya cep telefonu satılıtor. ortalama 3k düzgün teller. tekno marketlerde çoğu ürünü gidip denemek mümkün. hata sizde, adamlar haklı.


  • hasmetizm 2046  (13.03.18 17:26:42) 
online olarak, tuketici hakemine şikayetini ilet.

(git: www.turkiye.gov.tr )
  • tomcruise  (13.03.18 17:28:39) 
ben yavaşım diye bağırıyor zaten. kişisel kurulumu anlamadım ama almamalarına anlam verebilirim.


  • sutlu nescafe  (13.03.18 17:29:15) 
sike sike iade alacaklar (14 gün meselesi vs) ama sizi de uğraştıracaklar bununla birlikte o cihazda windowsun çalışması bile mucizeyken yavaş bu demeniz biraz absürd.


  • Jimmy McNulty  (13.03.18 17:34:22) 
6502 sayili tkhk 48. madde ile mesafeli satış sözleşmesine(internet) konu tüm ürünlerde (tek kullanımlık ve özel tuketim urunleri hariç, konu olan ürüne hasar vermemek kaydıyla) 14 gün koşulsuz iade hakkı vardır. Burada mutat kullanılması hakki geçersiz kılmaz. Yukarıda bilmeyenler yorum yapmışlar. Mutat demek alışılagelmiş demektir, laptopın alışılagelmiş kullanımı sonucu ürünü begenmeyip iade edebilirsin. Kanunun maddesini direkt kopyalıyorum:

(4) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür. Tüketici, cayma hakkı konusunda gerektiği şekilde bilgilendirilmezse, cayma hakkını kullanmak için on dört günlük süreyle bağlı değildir. Her hâlükârda bu süre cayma süresinin bittiği tarihten itibaren bir yıl sonra sona erer. Tüketici, cayma hakkı süresi içinde malın mutat kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.

eksisozluk.com
Tavsiyem once hepsiburadaya ptt iadeli taahütlü posta ile cayma hakkini kullanmak istediğini belirttigin dilekceni gönder, 10 günlük cevap hakları var sonra hakem heyetine başvur ptt servis fisini de dilekcene ek yap.
  • karacigerim vur kadehlere  (13.03.18 17:35:17) 
Telefonlarda da aynı üçkağıt döner; "wifiye bağlanmış sim kart takılmışsa iade almıyoruz." derler. Bunları ziklemeyin kanunu bilin, garanti yönetmeliğini okuyun, ayrıca şunu da buraya birakayim belki ihtiyacı olana yardımı dokunur:

(bkz: lg g4/#63254809)
  • karacigerim vur kadehlere  (13.03.18 17:39:26) 
eğer iade almazlarsa ssd taktır bilgisayara hızlansın, msj atabilirsin anlatıym.


  • legalize marijuana  (13.03.18 17:57:16) 
keşke kanıt niteliğinde bir video çekip yükleseydiniz.

"yavaşlık" özellikle bilgisayar dünyasında göreceli bir kavram. bazen haklı olabileceğiniz gibi "donanım" kaynaklı aşırı yavaşlıklar olabiliyor. özellikle sabit sürücü kaynaklı; bazen ram, chipset, ekrn kartı, ya da sürücüsü düzgün yüklenmemiş bir parça bunlara sebep olabilir.

ancak bazı durumlarda -pc işlemci/ram olarak zayıfsa- en küçük bir güncellemede, yahut arkaplanda çalışan başka bir uygulamada bile cihazlar bahsettiğiniz gibi aşırı yavaşlamalar gösterebiliyorlar.

windows 10 update yapıyorsa, virüs programı tarama yapıyorsa, daha da kötüsü bitcoin mining virüsü bulaşmışsa çok çok yavaşlayabilir. zaten elinizdeki laptop çok güçlü değil.

ama internette dolanmak için kötü bir sistem de değil, geçen yaz peder beyin 12 sene önce alıp kenara attığı laptop'a win 8 32 bit kurdum (intel 1.7 çift çekirdekli 2 gb ram) gayet seri şekilde chrome'da gezinebiliyorum, video falan izleyebiliyorum.

ürün tekrar gelirse yavaş olduğunu düşündüğünüz anda görev yöneticisini çalıştırıp ayrıntılardan arkada çalışan uygulamalara bakın. birisi muhakkak ram/işlemci sömürüyordur.
  • makbur  (13.03.18 18:34:58) 
burada durum şu: cayma hakkı ile (14 gün) iade etmek istediginizde bilgisayar için şöyle bir kural var.

Aşağıdaki ürünlerde cayma hakkının kullanılması, ürünün ambalajının açılmamış, bozulmamış ve ürünün kullanılmamış olması şartına bağlıdır. Aksi halde iade alınamamaktadır:
Bilgisayar ve kırtasiye sarf malzemeleri

Bu aşamadan sonra üründen memnun kalmadı iseniz thh'ye başvurabilirsiniz.
  • helenart  (13.03.18 20:50:01) 
@helenart bilgisayar bileşenleri olacak o maddenin doğrusu.


  • nocturness  (13.03.18 20:54:00) 
mecbur alacaklar. tüketici hakem heyetine gidin. mesafeli satış sözleşmesi var.

adamlar haklı diyenler var. pes pes.
  • susadım çeşmeye varmaz olaydım  (13.03.18 20:56:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.