[]

Plazma tv kullananlara bir kaç konuda danışma hk..

gelişine 1-2 soru soracağım:

1) eni 330, boyu 375 olan güççük bi odanın enli duvarına gelecek şekilde 50" bir plazma tv koysak, izleme mesafesi adına fazla gelir mi? yani göze büyük gelsin sorun değil, göz alışır da işte "haddinde fazla büyük" gelir mi gelmez mi onu sormak istedim.. hd formatında bişiyler izlerken piksel görmek istemiyoruz. ctr tv'lerdeki gibi hani..

ya da mesela 50" (127 ekran oluyor sanırım) tv için ideal izleme uzaklığı nedir?

2) az sonra sayacağım kıstasları içeren bir durum söz konusuysa, plazma tv kesmez, alma, lcd yeter der misiniz? demez misiniz? ne dersiniz? birşeyler diyin işte..

-) tv; 1. maddeden anlaşılacağı üzere salon tv'si olmayacak. evin 2. tv'si gibi düşünün. ve onunla (henüz / uzun vadede) tv kanalları izlenmeyecek. en fazla uydu takılır ama o bile haftada 1-2 saat izlenir en fazla..

-) bilgisayardan tv-out yapılarak kullanılacak 2. monitör hesabı.

-) en fazla 720p filmler, diziler izlenecekler. (en az da bildiğiniz divxler tadılacaktır işte zaman zaman) şu şartlarda koca koca yer kaplayan, download'ı günler süren, arşivlenmesi dert teşkil eden 1080 dosyalarla işimiz olmayacak. (ki bi de odanın boyu adına 720p ile 1080 arasındaki farkı ayırt edemeyeceğimize inat etmekteyim..)

-) aletin açık kalma süresi haftaiçi günlük bazda ortalama 2-3 saat, haftasonları 5-6 saat olacaktır.

-) tv-out olunca arada sırada bilgisayar oyunları da denenecek.

-) "siyah" renge verilen önem çok büyüktür. 22" lcd monitörümde karanlık sahnelerde siyah değil koyu gri gördüğümü hissedip hep burun bükmüşümdür.

-) "hayalet" olayı diye tabir edilen... hareketli sahnelerde daha çok ortaya çıkan "gölge" mevzusu da acayip derecede moralimizi bozmaktadır...

--


şimdilik bunlar çıktı. olursa eklerim yorumlara.

ve işte şu tv şimdilik aday gibi duruyor.

www.istanbulbilisim.com.tr

ne dersiniz?

 
artık neredeyse vga girişi olmayan plazma-lcd kalmadı, vga ile de 720p'lik filmler izlenebiliyor, ayrıca her türlü oyun(call of duty, pes,nba denediklerim) da oynanabiliyor, ama daha iyi bir görüntü istiyorsanız, örnek verdiğiniz plazmaya bakacak olursak hdmi girişi var, bilgisayarınızda da hdmi girişi varsa rahatlıkla 1080'lik filmler izleyebilirsiniz. oda konusuna gelince sanki biraz daha büyük olsa iyimiş ama idare eder gibi. örnek verdiğiniz plazma da gayet iyi bişey, ama bence indirimleri takip edin derim, tek üründe takılı kalmayın.


  • ocanal  (18.02.10 16:07:20) 
link açılmıyor!
ama bildiğim kadarı ile;
1. bu konuda pek bilgi sahibi değilim ama 50" bana biraz büyük gibi geldi.dediğim gibi; bilgi sahibi değilim.

2. panasonic v10 ve g15 serilerini biraz incelemiş biri olarak;
tepki süresi, kontrast, frekans, fiyat gibi kritik konularda plazma tv ler hala ldc nin önündeler, dezavantaj olarak yansıma ve elektrik tüketimleri fazladır.
kullanım ömürleri 100.000 saat (panasonic için konuşuyorum)
ek olarak, imkanın varsa, almışken full hd al derim
  • frown  (19.02.10 08:30:08 ~ 08:30:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.