[]

3-4 Yaşında Çocuk İçin Deney Seti

merhaba,
ailede bir ufaklık var. kreşte küçük deneyler yapıyorlarmış. çocuk çıldırıyor bunlara. acaip bir ilgisi var. tüm sınıf dağılmış haldeyken bile tam konsantre odaklanıyor, video da çekmişler :) dedik ki madem bir eğilim var, hemen değerlendirelim. bu yaşlarda çocuk için var mı uygun deney setleri bildiğiniz?



 
d&r da eğitim kitleri var deney setleri yaş aralıklarına göre seçebilirsiniz.

örnek: www.dr.com.tr

www.dr.com.tr

www.dr.com.tr

bunlar haricinde ilk okuldaki çocuklar için hazırlanan deneyleri yapabilirsiniz ışığın kırılması tayf olayı genleşme deneyi şekerli suyu damıtma deneyi fasülye yetiştirme eneyi gibi basit deneylerle de ilgisini çekebilirsiniz tabi 3-4 yaş için erken gelebilir bu deneyler o kısmı eğitimciler bilir.
  • basond  (13.03.18 14:13:42 ~ 14:18:55) 
Bir de illa bir sey satin almak yerine mesela disarida da deneyimsi seyler yaptirabilirsiniz, ne bileyim agac yapragi ve cicegi toplayip onlari eslestirmek gibi gibi.


  • kuehles blondes  (13.03.18 14:16:36) 
Deney degil ama dünya haritasini o yastaki cocuk grubuna ögreten setler var. Belki onlar da ilgisini ceker.


  • chitosan  (13.03.18 14:20:04) 
dadlab diye bir adam var, takip edin.


  • babilbaligi  (13.03.18 16:56:04) 
3-4 yaşındaki çocuk deneyi kendisi yapamaz. Bir yetişkin deneyi yapar, gösterir. Sonra çocuktan kendisini taklit etmesini ister. Eşim, babam ve kayınpederim sağ olsunlar bu konuda muhteşemdirler. Bir pet şişenin çevresindeki ambalaj jelatini alınır, pantolona sürtülür, sonra kendi saçımıza tutulur. Kıkırtılar geçtikten sonra bunun statik elektrik olduğı anlatılır.
Yine su şişesi, kapak tersine şişenin üzerine konur, şişe elin sıcaklığıyla ısınınca kapak "pıt" diye oynar. "Aaaa kapak göpek etıyor" şeklinde gülünür bunun basınç olduğu anlatılır vs.
Deney setleri için 6 yaş diyorum ben. Şimdi 8 yaşında kızıma digital mikroskop aldık yılbaşı hediyesi. Saatlerini geçirebiliyor onunla. Baktığı da ölü sivrisinek, çiçek yaprağı ablasının patlamış sivilcesi. Müthiş eğlenceli!!!
  • SiyamkedisiZorro  (13.03.18 18:29:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.