[]

Intermittent Fasting

%22 yağ oranı 185 boy 91 kg. ile intermittent fasting'e başlıyorum. Haftada 3 gün düzenli kas çalılıyorum ve 120 gr. protein alıyorum.Kas kütlemde sıkıntı yok gayet iyi durumda. Amacım 3-4 ay içinde %15 yağ oranının altına düşmek.Haftada 3-4 gün HIIT çalışması ile destekleyeceğim. IF'i 16-8 yaptığımız takdirde, boş geçtiğim öğünün akşam yemeği olmasının bir sakıncası var mı? Spordan sonra mutlaka beslenilmeli gibi birşey söz konusu mu yoksa önemli olan gün içinde alınan protein ve kalorilerin toplamı mıdır? Sabah 9- Akşam 5 arası yemek yemeyi düşünüyorum. Akşam 5 'te spora girmeden önce protein tozu veya ton balığı yiyeceğim son besin olarak.
Bu şekilde; gerekli protein miktarını alarak ve dediğim programı uygulayarak; minimum kas kaybı ile hedefime ulaşma şansım var mıdır?
Not: Daha önce hiç IF uygulamadım.
Teşekkürler.

 
Ben boş geçilen öğünü kahvaltı olarak belirlemiştim. Spordan sonra bence hafif de olsa beslenmeniz lazım. Kahvaltıyı atlamanızı tavsiye ederim.


  • kablelvuku  (13.03.18 13:01:43) 
Antrenmandan sonra yemek yememek senin için problem olmuyorsa ne zaman yemek yediğinin bir önemi yok, toplam kaloriyi-makroyu aldığı sürece sıkıntı yaşamazsın.


  • angelus  (13.03.18 13:05:16) 
kahvaltıyı atlamak daha iyi bir hack bence de.. ben 13-19 uyguluyorum misal ama +- 1 saat oynayabiliyor. ertesi gün ayarlama çekiliyor.


  • ozdek  (13.03.18 13:09:11) 
Ben uc dort saat yiyorum. Spor oncesi yiyimnce onlari yakiyor vucut, ac karinla girilince yagdan yiyor deniliyor.
Vegan beslenmeyle cevremdekiler 100 kilolardan 70lere indiler 4 saatle ve

  • Cursed Chico  (13.03.18 13:14:45) 
Spor sonrası yemek konusunda bence spordan sonra boşalan depoları mutlaka doldurmak lazım, o yüzden ben yiyorum. Yağı az tutup, protein ve karb almaya çalışıyorum.

If yaparken öğün atlamamayı öneriyorlar, yani normalde olduğu gibi devam edip sadece yiyeceğin zaman aralığını değiştireceksin. Makroları iyi hesaplayıp kontrollü gitmek lazım.
  • peggy  (13.03.18 13:42:40 ~ 13:42:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.