[]

Kedilere ne veriyorsunuz?

Evin onunde takilan kedilerden bahsediyorum. Bazen tavuk cigeri falan aliyorum da kardesim verme kusarlar dedi. Ucuz diye bu tarz seyler aliyordum.
Sokak kedilerini besleyen arkdaslar, siz ne veriyorsunuz genelde? Tavuk eti, ciger falan alip pisirip mi verelim ya da baska bir sey mi yoksa aynen devam edeyim mi?



 
petshopların büyük kısmında, hatta veterinerlerin bile çoğunda bir kiloluk paketlerde satılan micho mamalar var.
yani kuru mama, markası micho.
ondan alıp verirsen hem daha temiz olur, hem de daha az zahmetli.
kilosu da 8-9 lira civarı.
kaç kedi olduğuna göre değişir, ama kuru mama ciğerden daha bereketli olur.
  • blatta hiberna  (13.03.18 09:36:56 ~ 09:37:48) 
çok emin değilim, babam alıyor çünkü mamayı - ama görüntüsünden anladığım kadarıyla biz de micho veriyoruz kedilere. hatta bazen yolu düşen köpekler de yiyor.

bir de evde et ne yersek kalanları toplayıp koyuyoruz.
  • pokerface  (13.03.18 10:23:48) 
Arkadaşların dediği gibi mama da verilebilir tabii ama pişmiş et de verilebilir bence. Neden kusacaklarmış ben o kısmı anlamadım? En nihayetinde bu hayvan etçil. Doğal koşulları altında yaşasaydı çiğ yiyecekti bulduğunu. Mamanın içindeki pirinci hiç yemeyecekti halbuki. Mamada da problem olabilir ette de problem olabilir sağlık açısından. Bu risk her zaman vardır sonuçta.


  • windowsguvenlikduvari  (13.03.18 10:38:31 ~ 11:14:07) 
10-15 kg’lik mama alip sokaga cikarken buzdolabi posetine koyuyorum ve dagitiyorum. Bayramlarda (evet bayramlarda) ve ayda 1 de islak mama ile kuruyu karistirip ziyafet cektiriyorum


  • mor oje  (13.03.18 10:59:38) 
kuru mama veriyorum. açık olanları ucuza satıyorlar. hem, oraya buraya yiyecek döküp komşuların "eeeaaaaa mahalleyi kirletiyon" laflarıyla uğraşmamış oluyorum.


  • nice tnetennba  (13.03.18 11:33:25) 
ciğer ve tavuk haşlayıp vermenizde bi sakınca yok, hatta hoşlarına gider. Onun dışında kuru mama alıp verebilirsiniz. Temiz mama sitesinde çok ucuza mamalar var. Genelde sokak kedileri için alınıyor. Ev kedisinde tüy problemi falan yaptığı için tercih edilmiyor.


  • i am a legal alien  (13.03.18 11:43:52) 
Acikcasi bu hayvan zaten etcil hayvan diye direkt cig eti veriyordum ben de. Hayvan zaten etcil, mama yiyecegine et yesin garipler diye dusundugumden et verdim yani. Ucuza da geliyor. Kemiksiz oldugu icin etrafta bir artik falan da kalmiyor. Ciger ve tavuk eti vermemde bir sikinti var mi sonuc olarak?


  • stavro  (13.03.18 14:13:33) 
Çiğ et kısmı biraz sakıncalı olabilir belki. Yani sonuçta o ürün oraya gelene kadar ne hallerden geçiyor bilmiyoruz. Kedinin doğasında avlayıp yemek olduğundan pişirirseniz iyi olur. Parazit falan kapmasın şimdi kediler. Daha iyi bilen vardır belki ama benim bildiğim bu.


  • windowsguvenlikduvari  (13.03.18 14:27:25) 
hayır sıkıntı yok.
sadece diğeri çevre için (milletin konuşması, sinek oluşumu vs) daha temiz ve senin için daha pratik olur o kadar.

  • blatta hiberna  (13.03.18 14:27:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.