[]

ipod classic kendine reset atti.

yaklaşık 7 yıldır kullandığım bebeğim geçenlerde kendi kendine reset attı.


alet açılmıyor bir türlü. hard reset dedikleri seyi de denedim.
macbook'a bağlayınca şarj oluyor ancak itunes'da gözükmüyor.


ek soru: kullanılmamış haliyle, kutusunda satılanlar var 7.nesil.
pil ömrü, makine ömrü gibi sorunları bunda da yaşar mıyım ? eğer o da bir 7 sene gidecekse gözümü kırpmadan alacağım bi tane 900 liraya.

 
Merhabalar ipod classic içinde mekanik disk olan 60 ila 120 gb'lık modellerden bahsediyorsak.

Diski ölmüş olabilir, pili ölmüş olabilir. Bende bir adet diski ölmüş classic var disk çözümü için yeni diskler satılıyor (zif bağlantı arabirimi) ya da cf kartları kullanabileceğiniz aparatlar satılıyor.
Pil ise yeni pilleri (orijinal olmayan) var satılık yine.

Ama şöyle bir şey var ki cihazı açmak aşırı zor, ama çok zor (ifixit'den bakabilirsiniz) açarken de kasaya hasar vermek çok olası (elim yatkın olmasına rağmen ben verdim) Cihazı açıp kapamanın acaip zor olduğunu göz önünde bulundurarak disk ve pil değişimi yapmayı deneyebilirsiniz. (çinli alışveriş sitelerinde mevcut bu ürünler)

Yenisine gelince sıfır jelatinli olsa dahi o kadar yıldır o içindeki pilin hiç kullanılmadığını göz önünde bulundurmamız lazım bir 7 yıl daha gidebilir mi muallak. (Nerede satılıyor bu arada sıfır ya da refurbished ipod classic)
  • hedep  (13.03.18 00:25:50) 
ben de 160 gb'lik var.
icini acma gibi bi olasligim yok. kumanda pili bile zor degistiriyorum :)

ebay'de denk geldim. cin'de sanirim satan yer.
  • mvpatakan  (13.03.18 04:11:43) 
Ürünün orijinalliğine çok aşırı güveniyorsanız alın. New old stock'tan ziyade çinde üretilen yeni kasalar piller ve harddisc'ler ile lisanssız bir refurbished cihaz olma olasılığı çok yüksek gibi geldi bana o cihazların. (Kaynak mabadım)

Ya da bu kasaları pilleri disk adaptörünü kendiniz satın alıp (150-200 lirayı geçemez hepsi) burada bi telefon tamircisine ya da tanıdık elektronik meraklısı bir arkadaşınıza götürün kendiniz refurbished eylemiş olursunuz (kasanız çok temiz olabilir ama açılırken sitilme ihtimali yüksek o yüzden bir de ön arka kasa söyleyin dedim :)
  • hedep  (13.03.18 15:53:10 ~ 15:54:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.