[]

vejetaryen icin yemek yerleri - turist gezdirmece istanbul

Merhaba,

Istanbul icin iki sorum var. Iki tane canciger Amerikali arkadasimi 1 hafta Istanbul'da agirlayacagim.

1. Birisi vejetaryen. Nerelerde yemek yedirmek lazim, ne yedirmek lazim? Kendim vejetaryen degilim o yuzden bu gozle hic bakmadim Istanbul'a ama zormus hakikaten. Kuru fasulye, nohut, meze, sebze yemekleri, iste falafel vs. aklima geliyor disarida kolaylikla bulunacak. Baska neler olur? Bir nerelere gidelim yemek icin?

2. Bu arkadaslar dogayi cok seviyorlar. Simdi Ayasofya, Sultanahmet vs. gidilir de zaten klasik, baska alternatif nereye goturmek lazim? Doga falan deyince Istanbul'da -ya da Istanbul'dan kolayca- gidilebilecek nereler var arabasiz ama toplu tasima ile? Yani doga ve Istanbul... Cok uzak birbirine de... Bir gun buyukadaya yollarim diye dusunuyorum. Ne yapacagiz? Belgrad Ormani'na goturup aha agac mi diyeyim?

Cok tesekkurler

 
1- Beyoglu'nda Helvetia, Moda'da Ciya.


  • common of demons  (12.03.18 23:10:34) 
1- Rulo. Kadıköy'de küçücük bir yer ama bir sürü meze arasından seçerek istediğiniz gibi dürümler yaptırabiliyorsunuz.


  • ms brownstone  (12.03.18 23:25:50) 
taksim'de zencefil var, orasi da guzeldir


  • fakyoras  (12.03.18 23:48:07) 
Neresi bilmem de sarma, dolma, çiğ köfte, kısır, humus, mercimek çorbası, tarhana çorbası, pilav, kuru, mercimekli köfte, kaymak, menemen, kuymak, baklava, kadayıf, künefe vs bunların alayı vejetaryen. Bizim mutfak etten hariç olarak da zengin sayılır nitekim her türlü sebze bulunabiliyor. Hayatlarında bamya yememişlerdir mesela, yurtdışında çok pahalı. Aynı şekilde enginar çok pahalıdır konservesi gider genelde avrupa'ya belki abd farklıdır ama bizde ucuzdur güzeldir tazedir.


  • bos gezenin bos ustasi  (13.03.18 01:12:58) 
goo.gl Benim şöyle alternatif bir rotam var. Yuşa Tepesi dışındaki yerlere gittim, çok güzel.

Bunun dışında goo.gl ve goo.gl kafelerin manzarası çok güzel. Kadıköy Fenerbahçe Romantika ve onun çevresi yine güzeldir.

Kadıköy Bütme Evi olabilir.
  • scout0  (13.03.18 02:06:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.