[]

Telefonum çöp mü oldu?

Önceki haftaya kadar severek Nexus 5X kullanıyordum. Birden bire telefon kapandı ve kronik LG sorunlarından bootloop kurbanı olduğumu fark ettim.

Neyse telefonu Android 8 imajıyla kurtarmaya çalışırken imajı zip şekline getirip içindeki system.img'yi telefona program yardımıyla attım ve artık telefona hiç ulaşamıyorum.

USB kablosunu takınca Windows bir aygıt bağlandı ama ne olduğunu bilmiyorum diyor. Napacağız şimdi, telefonun arkasından su dökeyim mi?

 
Kötü haberi vermek istemezdim ama evet çöp oldu. Bi şekilde 4 çekirdekten ikisini iptal edip telefonu çalışır hale getirip içinden data alabilirsiniz ama ben uğraşmadım o kadar. Telefonu nereden satın aldınız? Para iadesi alma şansınız olabilir.


  • saygilarefendim  (13.03.18 11:38:38) 
İkinci el almıştım, iki sene sonra adamı arayıp sordum o da bir yurtdışından gelen birinden almış ne fatura var ne bi şey.

LG Amerika telefon US cihazı olsa ücretsiz değişim yapabilirdik ama IMEI'den gördüğümüz kadarıyla telefon International versiyon olduğu için biz değişim yapamıyoruz yerel servisinizle görüşün dedi.

LG Türkiye ise hiç şaşırmayacağım bir şekilde "Belirtmiş olduğunuz şikayetiniz ile alakalı yurtdısı satın alma evrağınız ve pasaport kayıt ornegı ıle bırlıkte yetkılı servıslerımızden ucretlı olarak destek alabilirsiniz" dedi ve bütün yolları kapattı.

Şu durumda telefonu buzluğa atmak, fön makinesiyle ısıtmak gibi çaresiz çözümler kaldı sadece. Onlar da olmazsa gül gibi telefonum lanet LG yüzünden yok yere çöp olmuş olacak.

Sizin bahsettiğiniz yöntemi de gördüm ama henüz denemedim. Kaybedeceğim bir şey yok onu da denerim hocam :)
  • chicha  (13.03.18 11:45:41) 
Bir şekilde fatura bulabilirseniz, garantisi kalmasa bile para iadesi veriyorlar. Ben ve başka bir arkadaşım almanya amazondan almıştık ve ikimiz de para iadesi alabildik.

Geçmiş olsun.

Not: Buzluğa atmak kısmı işe yaramıyor. En fazla 1-2 dakika açık kalabildi benim telefonum, onda da performanslı değildi zaten.
  • saygilarefendim  (13.03.18 11:49:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.