[]

Brezilya Milli Takımı

talisca seçildikten sonra üstüne düşündüm de, en son 2006 dünya kupasına favori gittiler, 2014'te kendi evlerinde bile favori değillerdi ki facia oldu zaten. 3 dünya kupası üst üste favori olmayan bir brezilya. efsanenin sonuna mı geldik sizce ?

not: talisca seçilde diye b.k atmıyorum, zaten beşiktaşlıyım :)


 
Bence geldik de geçtik bile. Brezilya artık yeni bir efsane jenerasyon yakalayamayacak gibi duruyor.


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (12.03.18 22:05:51) 
brezilya iyiyken etrafta almanya olmazdı. efsaneler sokakta ve plajda yetişiyordu. ronaldo ronaldinho falan. o musluklar kısıldıysa milli takıma da yansır tabii.


  • EasyTiger  (12.03.18 22:19:31) 
efsanenin sonuna gelmedik sadece avrupa futbolda rakipsiz kaldı, yetenek mi bilim mi sorusunun cevabı bilim artık. brezilya ve tüm güney amerika ülkeleri artık yeteneğin yanına bilimi de koymak zorunda yoksa facialar çok olur.


  • gezegen olan pluton  (12.03.18 22:25:48 ~ 22:26:54) 
brezilya hala dünyanın en yetenekli gençlerinin olduğu ülke ama ülke tam bir gta vice city , o ülkeden değil futbolcu çöpçü bile çıkmaz , bakkala giderken kafana kurşun yeme ihtimalin bakkalda ekmek olmamasından daha yüksek


  • docrivers  (12.03.18 22:28:59) 
Brezilya yetenek olarak hala çok üstün ama kafa ve bilim olarak geriler. Zaten gelişmekte olan ülke olduklarından bir çok alanda en çok bize benziyorlar. Bizdeki terör hariç problemlerin çoğu onlarda fazlasıyla var.

Dünya kupası tesislerinin çöp olması ve ülkeye olan zararı mesela o da bize benziyor.
En son Adriano haberi vardı. Mafya olmuş adam. Gangsta gibi bir şey ya da.

Bizim Mesela her zaman potansiyelimiz yüksektir. 80 m nüfus var çünkü. Brezilya da benzer nufusa sahip ama maalesef eğitim konusunda biz gibi, hatta bizden beter oldukları için bir bok olmuyor. Futbol da artık böyle. Yetenek ve disiplin vee hepsinden çok (R7 örneği) çalışma işi. Çünkü profesyonellesti.

Zaten insanların ve eski futbolcuların en çok eleştirdiği şeylerden biri bu. Futbol bilim gibi oldu. Ruhu kalmadı. Q7, riquelme, juninho, totti, Ronaldinho, R7 nin ilk Manchester United halleri gibi estetik artistlik futbol anlayışı kalmadı. 10 numara olayı tarih oldu. Futbol Endüstri oldu. Fabrika gibi oldu. Artık alt yapıda artistik hareketler yapıp sürekli çalım deneyen değil pas atabilen, bencil olmayan, takım oyunu oynayan oyuncular tercih edilmeye başlandı. Göze hoş gelenden ziyade sonuca giden futbolcu.

Biz hala emre mor.

E hal böyle olunca plaj futbolundan gelme yetenekler de iş yapamıyor artık. Ya salon futboluna yöneliyorlar ya da plaj futbolunda kalıyorlar. Brezilya da tıpkı biz gibi profesyonellikten uzak olunca. Uzak kaldılar futboldan.
  • westblack  (13.03.18 02:09:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.