[]

backend'siz iletişim formu

hiçbir backend destek almadan yalnızca front end'de iletişim formu çalıştırabilir miyiz? (güvenl ibir şekilde tabii)




 
Aklıma sadece javascript ile bir file'a verileri yazmak geldi.

Bak şöyle bişey : (git:thiscouldbebetter.wordpress.com )
  • josefen  (12.03.18 17:44:59) 
tabii ki yapabilirsin, bunun icin ornegin mailgun servisini kullanabilirsin. iletisim formundaki verileri javascript ile alip mailgun api'na gondereceksin. istedigin adrese teslim edilecek.


  • hacilaklak  (12.03.18 18:41:52) 
normalde front-end tarafda javascript kullanicinin bilgisayrinda doldurulan form icindeki bilgileri toplar ve sunucuya yani back-end tarafa gonderir. Back-end bu bilgileri alir bir yere kaydeder.

senin durumunda javascript kullanici bilgiysarindaki bilgileri bir yere gondermeli ki sen o bilgileri alasin. Bunun icin senin sunucun degil de baska bir 3.parti sunucu cagirilir, bilgileri o alir ve sana mail ile gonderebilir. Mesela burada anlatildigi gibi medium.com

Ama bu yontemde bilgilerin baskasinin sunucusu uzerinden gectigi icin guvenli olmayacaktir. Test amacli kullanabilirsin ama gercek amacli kullanmak pek iyi degil.
  • emrahday  (12.03.18 18:56:09 ~ 19:01:14) 
formspree.io var bunu kullanabilirsin. ilk 1000 submit ücretsizmiş. baya kolay implement etmesi.


  • gman  (12.03.18 22:46:23) 
formspree.io

diye gelecektim de @gman yazmış. google'da contact form api diye aratırsan başka servisler de bulabilirsin.
  • yuto  (13.03.18 01:49:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.