[]

Askeri okullar/rütbeler hakkında birkaç soru:

Selam, birkaç sorum olacak

1) askeri lise çıkışlı olanlar astsubay oluyor di mi ?
2) askeri lise çıkışlı biri özel/devlet üniversitesinde öğrenim görmesi sonucu ne oluyor?
3) harp okulu çıkışlı olanlar subay oluyordu di mi ? harp okulunun sivildeki muadili üniversite mi oluyor?
4) harp okulunun muadili üniversite ise hem askeri lise hem harp okulunda okuyan ne rütbede mezun oluyor?
5) harp okulunun muadili üniversite ise bu öğrenci öncesinde herhangi bir lisede öğrenim görüp mu başvuruyor harp okuluna
6) harp akademisinin sivildeki muadili yüksek lisans gibi mi oluyor? cevap evetse teğmen olarak mezun olmuş birinin harp akademisine gitmesinin sonucu ne oluyor?

edit: soru eklendi

 
1) askeri lise harp okulundan önceki bir aşama. Astsubaylar askeri liseye gitmez.
2) harp okulunu bitirmediyse subay olamıyor. Herhangi bir lise mezunundan farkı yok.
3) evet, ayrıca hepsinin mühendislik, işletme gibi branşı var
4) askeri lise okumadan harbiyeye girmiş de teğmen oluyor, askeri lise ve harbiyeyi bitiren de teğmen oluyor farkı yok
5) harp akademisi sanırım kurmaylık içindi. Birkaç sene terfi alıyordu yanılmıyorsam.
  • yavru tosun  (12.03.18 17:04:07) 
1) askeri lise çıkışlı biri hiçbir şey olmaz.. askeri lise mezunu sivil olur.. astsubaylık; "astsubay hazırlama okulu" mezunu olanların (ki meslek yüksek okulu statüsündedir) veya üstün yetenekli uzman çavuşların sınavlara girmek suretiyle eriştikleri bir rütbedir..

2) hiçbir şey olmuyor.. düz adam..

3) harp okulundan teğmen rütbesiyle mezun olurlar.. sivildeki muadili üniversite lisans eğitimidir evet..

4) yukarıda cevabı verildi..

5) evet özel sınavla giriliyor.. liseden bu sene mezun olacaksanız siz de (gerekli şartları taşıyorsanız) girebilirsiniz harp okullarına (ki artık adı değişti milli savunma üniversitesi oldu)

6) evet.. harp akademisinden mezun olunca kurmay olunuyor..
  • sahlanankoc  (12.03.18 17:06:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.