[]

Avrupa'da Telefon Hattı/Yurtdışı tarife/Lyca?

Hattım vodafone. Herşey dahil pasaport tarifesi ile günde 14,9 tl'ye normal tarifemi yurtdışında kullanabiliyorum. *6 gün desek 90 tl yapıyor.
Gittiğim yerden hat alma seçeneğini inceliyorum. Lyca tavsiyesi gördüm, çekmediği eleştirileriyle de karşılaştım. isviçre-fransa-luksemburg-belçika-hollanda rotasında kullanabileceğim bir hat tavsiyeniz var mı? haftalık kullanım ücreti ne kadara mal olur? günde 1-2 dakikalık telefon görüşmesi ve wi-fi bulamadığım yerde sınırlı internet kullanımı yeterli benim için.



 
Avea Avrupa'da 1 gb interneti 15 liraya veriyor. Telefon görüşmesini de Skype ya da WhatsApp ile yaparsanız başka masraf olmuyor. Bir göz atın derim.

edit: mr.goodcat uyardı, 15 değil 25 lira imiş. bireysel.turktelekom.com.tr ben başka bir paket ile karıştırmışım.
  • babilbaligi  (12.03.18 11:47:39 ~ 15:19:08) 
avea'nın 1 gb ve 2 gb paketleri çok avantajlıymış. vodafone taahhütüm devam ediyor. gitmeden önce taahhütsüz avea hat alıp dönünce iptal ettirmeyi seçsem aylık kullanım ücreti+vergi+ ydışı paket ücreti toplamını hesaba katmalıyım sanırım. bugün gidip bayiyle görüşebilirim.

lyca ve lebara kullananlardan da yorum bekliyorum.
  • zihuatanejo  (12.03.18 11:56:19) 
@babilbaligi

15 tl değil, 25 tl.
  • mr.goodcat  (12.03.18 12:18:31) 
türktelekom için web sitesine baktım haftalık 35 tl diyor.
gittiğiniz yerde yerel bir hat almak her zaman mantıklıdır. biraz araştıracaksınız.
çok ülke gezecekseniz her hat her yerde çalışmayabilir ama yine de sormak lazım avrupa'da roaming hakkı vermeye başladılar. genelde vodafone tercih edin her ülkede güçlü avrupa'da.
rotanız çok karışık toplam kaç günde gezeceksiniz? eğer tren falan kullanacaksanız restoran, otel, cafe wifisiyle 1 hafta çekilebilir. ama 15-20 gün gezecekseniz araştırmak lazım.

edit: vodafone'a sordum 2017 ağustos'ta avrupa'da roaming olayı kalkmış. ek ücret olmadan kullandırıyorlar. bunun için web sitelerini kontrol etmeniz lazım.
www.vodafone.co.uk
alacağınız ülkenin sitesinden bakmanız lazım elbette. ben uk-france için baktım ek ücret alınmaz yazıyordu.
  • ozdek  (12.03.18 12:24:32 ~ 12:27:16) 
gezi süresi 1 hafta


  • zihuatanejo  (12.03.18 12:27:50) 
Ben 2011 senesinde BK'de Lyca kullanmıştım, çekmeme gibi bir sorun yaşamamıştım. Çok da uygundu, hatta en uygunu da oydu diye hatırlıyorum ama söylediğin yerlerde nasıl çalışır bilemiyorum.

Günlük 15 lirayı gereksiz görüyorsun, anladığım kadarıyla telefonu elinden düşmeyen biri değilsin. Belki ucuz bir Lyca simi alıp deneyebilirsin. Çekmeyip mağdur ederse kendi vodafone hattına geçer onu kullanırsın çok lazım olursa. Turkcell'in paketsiz fiyatlandırması da çok saçma sapan değil mesela. Vodafone'un da farklı değildir diye tahmin ediyorum. Madem 1-2 dakika konuşacaksın, ararsın kendi hattından, ne olacak. Vodafone'un sitesine bir bak, mutlaka ücretler yazıyordur, müşteri hizmetlerini de arayabilirsin. Öyle 2 dakika konuşmaya 15 lira falan yazmazlar bence. İnternetle ilgili olarak, transfer edilen veriyi takip/tahmin etmek zor olduğundan, belki o sorun yaratabilir ama onda da hem uyarı mesajı gelir hem de belki yurtdışı internet pakedi satın alabilirsin Vodafone'dan. İnternet pakedi alırsan, aramalarını da whatsapptan yaparsın hem.

Avea denmiş ama eğer Avrupa'da bizim buradaki ismi TurkTelekom olan eski Avea'dan bağımsız başka bir marka olan Avea yok ise aman aman diyeyim uzak dur! Hele ki interneti için! Aman! (bkz: türktelekom'un 350 mb için 3800tl geçirmesi)
Aynısı daha geçen yaz Kıbrıs'ta bir yakınımın başına geldi. Belki Kıbrıs'ta geçerli ücretlerin yüksekliği gibi bir durumdur ama uyarı mesajlarının iş işten geçtikten, fatura fezaya vurduktan sonra pıtpıtpıtpıt diye peşpeşe gelmesi insanda HİÇ güven uyandırmıyor. Ayrıca akıl mantık sahibi herhangi bir insan, dünyalar kadar parası da olsa bu ücretlerden internet kullanmaz. Bunu herkesin bilmesine tahmin edebilmesine rağmen hattın internet erişiminin kesilmemesi, müşteriye ulaşıp "hacı sen hayırdır?" diye sorulmaması, üstelik sonrasında ödemeyle ilgili hiçbir şey yapılmaması bana hiç iyi niyetli bir yaklaşım gibi gelmiyor. Kıbrıs'ta bunu yapan firma, Avrupa'da centilmen olur mu? Bilemiyorum.

Çok uzattım. Özet geçiyorum;
Kafan rahat olsun istiyorsan, kendi hattının yurtdışı kullanım ücretlerini öğren. Alabiliyorsan, varsa MAKUL bir yurtdışı internet paketi onu al. Ayrıca gittiğin yerde Lyca alabilirsin. Aramalarını onunla yapabilirsin. Aklında duracağına cebinde dursun derim ben. TürkTelekom'un aveasındansa yurtdışında kesinlikle uzak dur.

Lyca deyince Cambridge günlerime gittim. Ne güzel günlerdi. Peşinden Erasmus. Ah ki ahh... Beni de götürsen ya? Olmaz mı? İnternetimi paylaşırım :)
  • lazor  (12.03.18 12:29:40 ~ 12:32:33) 
@lazor, gel gel :))


  • zihuatanejo  (12.03.18 12:46:00) 
nolur nolmaz 30 dk=25 tl konuşma paketi alıp, ihtiyaç duyarsam orda hat almak mantıklı gelmeye başladı.


  • zihuatanejo  (12.03.18 12:53:25) 
Türkiye operatöründen hak alıp dışarda kullanmaya kalkmayın. Lebara alın geçin tertemiz.


  • feel the blanks  (12.03.18 20:37:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.