[]

Yolcu hava yastığını neden kapatalım?

Araçlardaki Passenger Airbag tuşunun işlevi nedir?

Yolcu yokken yapılan çok da büyük olmayan bir kazada konsolun dağılmaması için gibi şeyler söylenmiş de bu da çok riskli değil mi? O an yolcu yoktu kapattın, biri bindi öne, açmayı unuttun ve kazada o kişiyi kaybettin. Çok olası bir senaryo bence.

Başka mantıklı bir sebebi var mı bu tuşun?

 
yanlış bilmiyorsam yolcu tarafına bebek koltukları oluyor ya adını tam bilmiyorum, işte ondan konulduğu zaman kapatılabilmesi için diye biliyorum.


  • denhia  (12.03.18 09:42:23) 
Ön koltuğa çocuk koltuğu koyabiliyor muyuz?

Yoksa ben konuyu çok yanlış anlamışım ve bu tuşun sağ öndekiyle hiçbir alakası olmayıp arka hava yastıklarını mı kapatıyor?
  • chicha  (12.03.18 09:55:39) 
Yolcu güneşliğinde bununla ilgili uyarılar olur hep, ön koltuğa yerleştirilen bir çocuk koltuğu/anakucağı monte edildiğinde airbagin kapatılması lazım.

Tabi bir de kolay kolay yolcu alamayan şirket araçları/uzun yol araçları vs gibi kullanımlarda kapatmak isteyen de olabilir.

Dediğiniz gibi patladığında deli gibi masraf açıyor meret. Aracı her calıştırdığında kapalı olduğunu hatırlatıyor sana, yolcu alırsan unutmazsın.
  • John Bloor  (12.03.18 10:00:14) 
@ chicha: önerilen bir kullanım değil. ama mecbur kalınca koyuyoruz.

mesela bir arabada üç çocuk taşımak gerektiği zaman arka koltuğa sığmayan çocuk koltuğunu mecburen ön koltuğa koyabiliyoruz.

bir de ters giden bebek koltuklarını ön koltuğa takabiliyoruz.
  • babilbaligi  (12.03.18 10:24:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.