[]

Ailesinden farklı bir şehirde yaşayanlar

Ne sıklıkla ailenizin yanına gidiyorsunuz? Gidince ortalama kaç gün kalıyorsunuz ailenizle?

Bir de gitme sıklığınızın zamanla nasıl değiştiğini merak ediyorum. Ben mesela 7 senedir ailemden ayrı yaşıyorum. Öğrenciyken 2 saatlik yol bile büyürdü gözümde, gitmek istemezdim pek. Şimdi fırsat olsa da gitsem diye bekliyorum.

Kendimde böyle bir değişim görünce sizler için nasıl olduğunu da merak ettim. Ne kadar zamandır ailenizden ayrı olduğunuzu da yazarsanız güzel olur.

 
Üniversite ile birlikte sekiz dokuz yıldır ayriyim. Okurken her firsatta gitmek isteyip ders mers umursamadan giderdim. Otobusle bir de. Bes saat yol.
Calismaya basladigimdan beri de ayda bazen bir, nadiren iki, cogunlukla iki ayda bir seklinde gidiyor. Bazen haftasonu mesai oluyor. Otomatik olarak ihtimal kalkiyor. Zaten gidince de ancak bir tam gun kalabiliyorum.
Dort saat filan, arabayla. Benim asil simdi gozumde buyuyor. Ve de çoğunlukla yapmak istedigim baska seyler oluyor.
  • a perfect lie  (11.03.18 23:53:38) 
öğrenciyim. ben egenin incisi bir şehirde onlar ise trakyanın göbeğinde oturuyorlar haliyle hayli uzağız 2-3 ayda bir gidiyorum.
2 senedir ayrıyız.

  • biravekahve  (11.03.18 23:55:50 ~ 23:57:06) 
Aynı şehirde ayrı yakalarda 6 yıldır ayrı yaşıyoruz.
İlk yıl her haftasonu gidiyordum, 2. Yıl 2 haftada 1 oldu, 3 yıldan sonra ayda bire sabitledik, üniversitedeki son yılımda kıçımı kaşıyacak vaktim yoktu 2 aydan fazla gitmediğim oldu. Süre uzayınca annem gelip bi kahve içip gitmeye başladı 2 haftada bir.
Şu an ayda birden devam.
  • bir nick var benden iceri  (12.03.18 00:13:53) 
9 senedir ayrıyız, aramızda 200 km var. ayda 1 kesin giderdim, 2-3 senedir 2 ayda 1'e düşmüş olabilir ortalama. normal gidince haftasonu kalıyorum, bayramlarda gidince bayram tatili boyunca. çok gidemediğim için bayramları tamamen birlikte geçiriyoruz denebilir.


  • Bruce  (12.03.18 00:21:22) 
6 yildir ayriyiz, son 5 yildir yilda 3-5 gun max


  • hjarteblod  (12.03.18 00:23:24) 
üniversiteden bu yana sekiz yıldır ayrıyım. öğrenciyken dört-beş saatlik yolu hiç üşenmez her fırsatta giderdim otobüsle ama şimdi uçakla 1.5 saat olan yolu bayramdan bayrama, ucuz bilet buldukça ya da bi hastalık falan oldukça gidiyorum. gidiş tarihlerine göre ya bayram tatili boyunca ya da cuma akşamdan pazar akşamına kadar kalabiliyorum.


  • dialecticchaos  (12.03.18 00:30:38) 
ANAMGİLLER kocaeli'de. istanbul'da okurken yurtta kalıyor olmamın da etkisiyle ne zaman 4 günlük boşluk yakalasam giderdim, istanbul'da bulunma zorunluluğum yoksa da kalabildiğim kadar kalırdım.

şimdi ankara'dayım. hem kendi evimde rahat hissediyorum hem de gidiş-geliş 100 liraya geliyor. 3 aydır gitmedim, önümüzdeki ayın ortasında bir hafta ara var, o zaman gideceğim.
  • der meister  (12.03.18 00:39:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.