[]

oyun ve teknoloji takipçilerine soru (bir ürünün adı nedir)

böyle avm'lerde falan oluyor ama türkiye'de var mı bilmiyorum. gözünüzde gözlük var, elinizde silah var, hatta bir bantın üzerindesiniz ve yürüyebiliyorsunuz. bu gözlükte arttırılmış gerçeklik oyunu var. mesela call of duty gibi falan.

1- buna ne deniyor? yani playstation gibi, wii gibi bir adı vardır.
2- yurtdışında yaygın mı? bunları insanlar evine mi alıyor yoksa atari salonu gibi, avm gibi yerlerde mi kullanıyorlar? yani bu evlere girdi mi yoksa hala gelişme aşamasında mı?
3- türkiye'de var mı? varsa nerede var?

 
bahsettiğiniz ürünün adı "Virtual Reality"

en bilindik iki markanın ürünleri var bu tarz oyunlar için biri Playstation VR diğeri ise HTC VR.

oyunları falan da var hatta Skyrim ve Fallout 4 gibi oyunlar VR platformu için çıktı. fakat daha çok fazla oyun eksiği ve teknolojik gelişmeye ihtiyacımız var.
  • a darkness coming  (11.03.18 19:24:09) 
@ A darkness coming +1

Bir de occulus rift var.

A darkness coming' in dediği gibi daha çok eksiği var ve yolun başında. Şimdilik çok yaygın değil. Çünkü hem daha yolun başında, oyunlarda tam entegrasyon sağlanmış değil hem de uzun süre oynamak zor. Çünkü baş dönmesi, mide bulantısı gibi sorunlara neden oluyor. Özellikle aksiyon fazlaysa ciddi sorun olur.

Öte yandan insanlar tam olarak cesaret edemiyor. Çünkü mesela VR ile korku oyunu oynamak çok ciddi sorunlara hatta kalp krizi kaynaklı ölümlere bile yol açabilir. Resident Evil 7 bunun için birebir. Hatta devrim yarattı diyebiliriz. Çünkü birebir deneyimliyosun. Hatta bayağı fena olan insanların videosu vardı.

Öte yandan sorduğun soruya cevap olarak şu an öyle çok ahım şahım derecede yaygın olduğunu düşünmüyorum. Yaygın olması için bi 5 senesi daha var.

Ayrıca evde kullanmak için de alınır. Avmlerde falan oyun salonlarında kullanılıyor. Yani öyle kullanım alanı kısıtlaması yok. Büyük bi şey değil zaten. Bi o kafaya geçirdiğin başlık var zaten. Bir de gerçekliğin daha da artması için bir yelek tarzı bir şey var. Onu takınca mesela oyunda göğsünden vurulunca gerçekten de göğüs bölgenden vurulmuş gibi acı hissediyosun. Tabi o seviye ayarlanır.

Türkiye' de Vatan Bilgisayar, Teknosa gibi teknoloji marketlerinde bulabilirsin.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (11.03.18 22:11:57 ~ 22:14:31) 
şu gayet iyi

www.vive.com
  • idexo  (11.03.18 22:30:46) 
www.youtube.com
www.ortombo.com 37bin lira gözlük hariç.

  • sutlu nescafe  (11.03.18 22:31:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.