[]

simdi ben okuldan mi atiliyorum?

20 gun once doktora tez jurisine girip basrili oldum. Tum juri uyeleri gecer not verdi. Simdi juri tarihinden itibaren 30 gun icerisinde tezi ciltletip bir kac evrak daha doldurup fakulteye teslim yapmam gerekiyormus.

Ancak araya ciddi is guc beklenmedik bir seyahat falan girdi. Bu 30 gunu kaciracak gibiyim. YOK'un yonetmeligine gore teslimati 1 ay icinde yapmazsan ilisigim kesiliyormus. Bu sadece ogrencilik haklarimi kaybetmem anlamina mi geliyor? Yoksa onca yilin emegi bosa gidip doktoram mi yanmis oluyor?

Bir aydinlativerin be dostlar. (Okul ITU)


illgili madde:
www.yok.gov.tr

Madde 23
(2) Tez savunmasında başarılı olmak ve diğer koşulları da sağlamak kaydıyla doktora tezinin ciltlenmiş en az
üç kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun
bulunan öğrenci doktora diploması almaya hak kazanır. Enstitü yönetim kurulu başvuru üzerine teslim süresini en fazla
bir ay daha uzatabilir. Bu koşulları yerine getirmeyen öğrenci koşulları yerine getirinceye kadar diplomasını alamaz,
öğrencilik haklarından yararlanamaz ve azami süresinin dolması halinde ilişiği kesilir

 
Tebrikler, darisi basima ^^

"Enstitü yönetim kurulu başvuru üzerine teslim süresini en fazla bir ay daha uzatabilir."

Bu cumleden benim anladigim dilekce yazip ek sure talebinde bulunacaksiniz ve yonetim kurulu da en yakin tarihli toplanmasinda sizin talebinizi kabul edecek ve bir ay daha kazanacaksiniz. Bence oncelikle tez danismaninizla ve sonra da enstitu sekreterligiyle konusup bir an once talebinizi iletin. Bunca yil calisip basarili bir tez sunmus ogrenciye ek sure vereceklerdir diye dusunuyorum.
  • lamira  (11.03.18 17:26:23) 
Azami sureden kasti ogrenncilik suresi olmasi lazim. Yani 6 yili doldurdugunuzda atmalari gerekiyor. Daha once aylarca tezi teslim etmeyen arkadaslarim olmustu. Yine de enstitu ile gorusmeniz iyi olur.


  • evrim halkasi  (11.03.18 17:39:51) 
ben master tezimi verirkem, bir arkadaş daha tezini teslim ediyordu. ama 30 günü geçirmiş. tezi teslim alan kız mazeret dilekçesi gibi bişi vermesi istedi. hani çok sorun olacak gibi değildi ama yine de sıkıntılı konuştu kız biraz.
ama doktorada nasıldır bilemiyorum. belki mazeret dilekçesi sizin durumda da işe yarar.

  • omonia  (11.03.18 22:31:13) 
Tez savunmasi yaparken hocalar tezde ufak degisiklikler isteyebilir. Bahsedilen 30 gun, o degisikliklerin yapilip teslim edilmesiyle ilgili. Bu sure zarfinda ogrenci imkanlarindan yararlanmaya devam edersin. Yurtta kaliyorsan ilisigin hemen kesilmesin, ogrenci akbilin hemen iptal olmasin falan diye verilmis bir sure gibi dusun.
Savunmani vermissin, juri imzasini atmis, hayirli ugurlu olsun. 10 gun daha ogrencisin :)
Enstituye bir telefon ac, de ki boyle boyle oldu. Onlar ayarlarlar.
  • gormemisin oglu  (12.03.18 08:32:25) 
doktora tez jürisi "düzeltme" versin ve 6 ay içinde tamamlayabilirsiniz.


  • piotr  (12.03.18 09:24:42) 
tez jürisi düzeltme falan veremiyor çünkü sunuma girdikten sonra bir kağıt veriliyor zaten, bu aşamadan sonra 1 ayın var, hem hocan yaptığın düzeltmeleri kontrol edecek hem de atanan bir ar. gör. şekil açısından inceleyecek. bu 1 ay önceden sarkıyordu ama onu uzatıp kaynatanlar olduğu için geçen yaz atma kararı getirmiş itü, ben de hocam nedeniyle geciktirmiştim ondan biliyorum. enstitüdeki memurlar gıcık gıcık davranıp iyice moralini bozuyorlar ama dilekçe ver, nedenlerini yaz, dilekçeyi taratıp online olarak da yükleyebiliyorsun. bu arada inceleme yapacak ar. gör. atamasını da yaptır enstitüden işler hızlansın o da 1-2 güne belli olur çünkü sen de bu arada tamamla bence.


  • pamuk helvalar cebe  (12.03.18 10:24:48) 
Yanitlar icin cok tesekkurler. Aslinda ogrencilik hakkimi kaybetmeyi hic onemsemiyorum. Korktugum konu: juriden gecmis oldugum doktoradan basarisiz mi sayilmis olacagim ondan emin olamadim. Yoksa atilsam bile teslimi ileri bir tarihte yaparak doktora unvanimi alabilir miyim? Onu bilemedim.


  • mononoke  (12.03.18 14:15:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.