[]

kedi

4 aylık erkek kedinin gunde ne kadar mama yemesi gerekir? kac ogun yemesi gerekir?




 
kediler gider gelir yer. oyle uc ogun bes ogunleri yoktur. kilosuna gore gunluk yedigi mama miktari degisir ama yavruyken protein orani yuksek mamalar yerler. zanedersem 1 yasina kadar.

tabii dikkat edin obez olmasin :)
  • no avalon  (18.02.10 08:42:23) 
ya ben de oyle yapıodum onune koyuyodum mamayı. bitince bi daha koyuyodum. ama hayvan ishal oluyo bu sefer de. simdi toparladı biraz ama ben tırstım bi daha hasta olur diye. o yuzden ne kadar lazımsa o kadar mama veriyim diyorum artık.


  • ati99  (18.02.10 08:46:13) 
eger kaliteli bi mama veriyorsaniz, paketin uzerinde kedinin kilosuna ve yasina gore vermeniz gereken olcuyu bulabilirsiniz. mamayla gelen olcuyle ayarlarsiniz.


  • osuruklu  (18.02.10 09:04:51) 
pro plan veriyorum. soyledigin sey aklıma gelmemisti, 100 gr civari mama vermem gerekiyormus sanırım. ama olcu kabı gelmedi mamayla beraber. neyse sagol yine de.


  • ati99  (18.02.10 09:19:04) 
midesinin büyüklüğünü düşün, avucunun içi kadarcık (iki yemek kaşığı kadar hatta daha bile az) ver mamasını. günde üç kere ver. süt verirsen sulandır mutlaka. ben böyle üstünde azıcık et olan yağlardan alıyordum, veya kaburga böyle yumuşak kıkırdak üstü yağ... azıcık ısıtıyodum zaten hemen pişiyo mikrodalgada filan. allahım bağıra bağıra bir yiyişleri vardı. sanki kurtadama dönüşüyolardı. :)


  • kediebesi  (18.02.10 09:41:08 ~ 09:41:51) 
evet sadece kuru mama veriyorum. ilk geldigi zaman bi sure sut de verdim ama cok kısa bir sure. (3 hafta once 2 gun kadar)

bir de ishal oldugu zaman veterinere goturdum, yogurt ve pirinc lapası yedirmemi soyledi yemek vermeden once. ise yaradı gibi biraz onlar aslında. bana iyilesir gibi geliyor ama iyilesmezse yine goturcem veterinere. o da, iyilesmezse degistirelim mamayı gibi bir seyler demisti zaten.
  • ati99  (18.02.10 17:38:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.