[]

kimlik bilgilerimi yanlışlıkla yayınladım :(

arkadaşlar 100 kişilik bir whatsapp grubuna, tc kimlik anne baba adım doğum yeri tarihim ve adımın olduğu bilgilerin görünen bir resim attım yanlışlıkla. 30 sn içinde sildim ama otomatik kayıt varsa kaydolmuş mudur? bu bilgileri kullanarak başıma bir iş gelir mi sizce? :(




 
bir şey olmaz merak etme mesut özyıldırım, mert oğlu, doğum yeri ığdır.


  • binder dandet  (11.03.18 15:44:47 ~ 15:45:33) 
görsel olarak atınca otomatik olarak galeriye düşüyor zaten geçmiş olsun ama sadece bu bilgilerden sıkıntı çıkmaz. isteyen kişi bunlara kolayca ulaşabilir zaten. kimliğinizin seri-sıra no'su esas önemli olan.


  • nrmnm  (11.03.18 15:45:40) 
otomatik kaydoluyor evet, karşı tarafın galerisindeki whatsapp fotoğraflarına gidiyor.


  • der meister  (11.03.18 15:46:01) 
Bir şey olmaz, bu kadar pimpirikli olma. Pimpirikli olursan hep aklına gelenler başına gelir. Sal gitsin.


  • i m cool with that  (11.03.18 16:10:14) 
hırsız değillerse bir şey olmaz da, türkiye gibi bir ülkede sıkıntı.

sözlükte bir yazarın evine giren hırsız yazarın kimlik fotokopisini çalıyor. yıllardır başı dertten kurtulamamış adamın, kimseye de kanıtlayamamış.
  • pinkpeony  (11.03.18 16:41:49) 
Zaten çok az kişi görmüştür eğer 100 kişinin rehberinde karşılıklı olarak ekli değilseniz, bu bir. İkincisi, "Herkesten sil" dediyseniz diğer kişilerin telefonun ana klasöründen/galerisinden de siliniyor bu şekilde.

Kısacası korkacak bir şey yok.
  • m e b  (11.03.18 19:08:36 ~ 19:12:14) 
içim rahat etsin diyorsanız 'kimliği kaybettim' ilanı verin gazeteye *yerel bir gazete oluyor sanırım - sonra yenisi çıkartın.

mantıklı bence.

NOT: seri/sıra nosu mühim denmiş. o yüzden onların değişebileceğini düşünerek bu öneride bulundum. ana/baba adının ve doğum tarihinin değişmeyeceğini biz de biliyoruz !
  • susadım çeşmeye varmaz olaydım  (11.03.18 19:50:55 ~ 22:50:56) 
kimliği kaybedip yenisini çıkarınca tc kimlik numarası, doğum tarihi, ananın babanın adı falan değişmiyor.

kimlik kaybettim diye ilan verip yenisini çıkarmak kadar saçma bir davranış yok. maalesef mantıklı değil.

soruya cevap: hiçbir şey olmaz. çoğumuzun adı soyadı doğum tarihi feysbuk hesabında açık. ana babanın feysbuku varsa onların da isimlerini öğrenmek üç dakikalık iş (şimdi diyeceksiniz benimki açık değil. olabilir, ama milyonlarca adamınki açık ve bu yüzden bir şey olduğunu hiç duymadım). kalıyor tc kimlik numarası. o da gizli bilgi değil zaten, ben ve türkiye'de faal yüzbinlerce şahıs işletmesi her kestiği fişte tanımadığı adamlara veriyor tc kimlik numarasını. o da sıkıntı değil.
  • kibritsuyu  (11.03.18 22:27:10) 
teşekkürler arkadaşlar içimi rahatlattınız. bu 100 kişi rehberde ekli değil, silinince onlardan silinmesi bilgisi de beni çok mutlu etti :)


  • panda  (12.03.18 00:45:14) 
Anne kızlık soyadı yazmıyorsa sıkıntı olmaz, tc kimlik demenizden sadece kimlik numaranızı anladım. Kimlik seri sıra numarası bilgileriniz yoksa önemli değil.


  • John Bloor  (12.03.18 11:15:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.