[]

Tanrı var ama...

Olan bitene karışmıyor.

Iyilere yardim etmiyor. Kotulere de ceza vermiyor. En azindan bu dunyada.

Son zamanlarda boyle dusunmeye basladim.

Onun izni olmadan hiçbir sey olmuyorsa, ki buna inaniyorum... bunun sonu kötü bir yere cikiyor.

Nereye gidiyoruz?

 
Var olduğunu nerden biliyon?


  • freetakilir  (10.03.18 19:59:55) 
@freetakilir, inaniyorum.


  • runagain  (10.03.18 20:00:38) 
Var olan düşünce de o zaten. İnsan iradesinden ötürü yaptıklarının sonucu olarak insanlar ödül v ceza alır öldükten sonra. Tanrı seni yarattı, sana irade verdi ve senin yaptıklarını izliyor (arada dua filan edersen bonus olarak araya sihirli dokunuşlar yapabiliyor) ve öldükten sonra ölçüp biçiyor. Tabi bu inanç meselesi. Yine de benim aklıma şu takılıyor: küçücük çocuklar tecavüze bile uğrarken müdahil olmamak, çocuğun o acıyı çekmesi filan. Karşı tarafı anlarım da Çocuk neyle sınanıyor bu durumda?


  • cemallamec  (10.03.18 20:02:51) 
bir yere gitmiyoruz, aynen devam.


  • der meister  (10.03.18 20:02:53) 
  • idexo  (10.03.18 20:15:35) 
allah yok din yalan


  • yavru tosun  (10.03.18 20:20:39) 
Gittiğimiz,tarih boyunca hep aynı şeyler. Gelişim süreci içerisinde yaşananlar farklı görünüyor sadece.

Hayatta her şey zıddıyla bilinir. ALLAH Celle Celaluh kötülüğü de yaratır ama buna 'rızası' yoktur. Allah celle celaluhun kötülüğü hiç yaratamaması/yaratma ması demek onun güç ve kudretinde eksiklik olduğu ve her şeye kadir olmadığı manasına gelir ki böyle bir şey hiç bir şekilde mümkün değildir ve düşünülemez.

Her daim burası ve başka yerlerde de gördüğüm üzere genellikle çocukların acı çekmesinden katliamlara kurban gitmesinden (haşa) Allah celle celaluhun burada bir şey yap(a)mamasından bahsediliyor. Olaya sadece maddi anlamda bakanların başka sonuca varması zaten mümkün görünmüyor bu şekilde. Çocukların acı çekmesi üzerinden dinden uzaklaşma hissi yaşayan veya uzaklaşanların, tarihteki 'en büyük katliamlara' imza atanların da neden bir dine/inancı olmayanlar olduğunu düşünmesi gerekir. Yine onlar değil miydi bir çok çocuğu öldürmeyle beraber yine bir çoğunu ebeveynsiz bırakan? Ahiret inancı olmayan biri zaten bir şekilde öldükten sonra da hesap vermeme inancı taşıdığından (güç sahibiyken) neden bu dünyada istediği her şeyi yapmasın ki? İnancımıza göre Allah celle celaluh bir şeyi yapmaya mecbur değildir. Bunu kendi aklımıza/duygularımıza göre değerlendiremeyiz. Kaldı ki O akla gelen hiç bir şeye benzemez.
  • 1adam  (10.03.18 20:55:43 ~ 23:47:00) 
Biz nereye gidiyoruz bilmiyorum ama sen deizme doğru gitmişsin.


  • Lim5  (10.03.18 22:36:34) 
her şeyi tanrıdan bekleyen insan modeli. sorun tanrıda değil bu modelde bence.


  • susadım çeşmeye varmaz olaydım  (10.03.18 23:41:48) 
yas 14 olmus h.o


  • eksimeksi  (11.03.18 11:27:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.