[]

Elektro Gitar çalıyorum. Ses sistemi konusunda yardım edecek var mı?

Elektro gitar çalıyorum bir süredir. Hep portatif amfi (vox) ve kulaklık kullandım. Şimdi Yamaha ya da Marshall amfi alıcam. Bilenlere 2 sorum var:

1- Gitarı amfiye bir aparat falan yardımı ile wireless/bluetooth olarak bağlamam mümkün olur mu? Kalite kaybı ya da gecikme yaşar mıyım?
2- Amfiye aynı anda hem gitarı hem de laptop/ipad bağlamam mümkün olur mu ses kaydı ve Garage Band kullanabilmek için?

 
1. mümkün. kalite kaybı ya da gecikme yaşamazsın. büyük grup konserlerinde kablolu jak kalmadı zaten.
2. mümkün.

  • brakgn  (10.03.18 17:53:50) 
1- var ama pahalı. Ucuzunu bulursan %99 delay olur.

2- nasıl bağlamak istiyorsun, garageband'in efektlerini mi kullanmak istiyorsun? O zaman amfi almana gerek yok, bir usb ADC al, bir set de monitör al takıl.

Müzik, altyapı ritm falan mı vermek istiyorsun? Aux oluyor bazı amplerde o işini görür. Çift jack giriş varsa DAC alıp analoga çevirmen lazım.

Tek girişe ikisini de sokmak istiyorsan çoğaltıcı var ama kullanmasan daha iyi heralde.

Amfinin out'unu bilgisayara verip kayıt mı almak istiyorsun? O zaman da ADC'ye ihtiyacın var, fakat amfi out'ları adc için fazla güç veriyor olabilir, dikkat etmek lazım

Adc -> analog to digital converter (senheisser, behringer,m-audio max 100€'ya düzgün bişey alırsın)
Dac -> tam tersi ( bunun piyasasını çok bilmiyorum.)
  • mirafiori  (10.03.18 22:45:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.