[]

telefonda kendimizi nasil dis dunyaya kapatiriz

beni arayanlarin cogu isi dusunce ariyor. istiyom ki kimse ulasamasin ama whatsapp yada imessage yada smsle yazinca goreyim(acilse) ama okudugum mesajlardan da okundu bilgisi gitmesin? tavsiyeniz var mi?




 
imessage'ı bilmiyorum ama whatsapp'in mavi tikini ve son görülmenizi kapatabilirsiniz. sms'te böyle bir durum zaten olmadığından problem yok.


  • winston  (10.03.18 14:23:25) 
Do not disturb modu.


  • kuehles blondes  (10.03.18 15:26:14) 
Turkcell için 7585'e yönlendir telefonunu. Arayan kişilere "kapalı" diyecek, sana da anlık (belki 1 dk kadar gecikmeli) olarak SMS'le haber verecek "şu seni aradı" diye. Hattın Turkcell değilse operatörünü arayıp bunu nasıl yapacağını sor.

Whatsapp için son görülmeyi "hiç kimse" yap, "okundu bilgisi gönder"i kapalı yap.

imessage için yine ayarlardan "okundu bilgisi gönderme"yi seç.

Yalnız her ikisinde de mesajın gönderildiği, yani telefonuna ulaştığı anlaşılıyor, okunduğu anlaşılamasa da. Bu kadar ayrıntılara dikkat eden insanlarla iletişiyorsan sorun yaşama ihtimalin var. En olmadı zorda kalırsan "ya telefon kafayı yedi ne oldu anlamadım" der geçersin soran olursa.

SMS'ten yana zaten sıkıntı yok. Whatsapp'ta da fazla çevrimiçi kalmamaya çalış, onun çaresi yok şimdilik.
  • lazor  (10.03.18 15:44:39) 
Arayan soran olursa telefon bozuldu diyorum. Arayan numaralar gösterilmiyor bana diyorum. Telefonu kapatıyorum ben istemediğim kişi veya kişiler arayınca 10 dakikalığına. Batarya bozuk ve telefon kendi kendini kapatıyor gibi bahaneler üretiyorum.


  • ceyhan prensi adana  (10.03.18 17:46:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.