200 liraya ancak çin malı ashton, tarzı amfiler alabilirsiniz her ne kadar ses çıksa yeter deseniz de işi ilerlettiğinizde az buçuk drive, birazcık reverb, delay isteyeceksiniz, doğru düzgün stomp box pedal alsanız dahi o 200 liralık cihazdan düzgün ses çıkma ihtimali oldukça düşük bu sebeple ikinci el roland cube, microcube beklemenizi öneririm. (markasına kanıp alacağınız marshall, fender ve ibanez'in de 5-10 wattlık ucuz amfileri oldukça kötü olacaktır başlangıç için roland cube kadar verim vermeyecektir)
Ya da ikinci ihtimal çok leş olmayan bir prosesör'ü 2.1'e falan bağlarsanız yine kötü gitar amfisinden daha düzgün sonuç elde edersiniz. (roland gt8-6 oldukça eski ama iş görecek aletlerdir yine ucuz olan digitech gibi cihazları tavsiye edemem)
Hadi bi de üçüncü ihtimal uydurayım çok çok basit bir ses kartı alıp bilgisayardan amplitube, guitar rig gibi yazılımlarla amfi simülasyonu ile başlangıçta her türlü tatmin edecek sonuçlar yakalayabilirsiniz. (m-audio, focusrite, presonus'un ikinci elleri o fiyata denk gelebilir)
0