[]

Macbook vs laptop

Evet 5 yıllık laptop'um iyice külüstürleşince yenilemeye karar verdim ama biraz kararsız kaldım. Macbook kullanan arkadaşlar pil ömrü uzun, eskimiyor diye övüyor ama hep bir apple overrated muhabbeti olmuştur. Sizce hangisi daha mantıklı olur. Ayrıca macbook alacaksam da şimdi almalı mıyım. Bunların serileri nasıl oluyor merak ediyorum. İphone 7'nin çıkmasına bir ay kala iphone 6s almış gibi olmayayım.




 
Ben laptoptan macbook proya gectim,
Bilgisayarim oldugunu farkettim yeminle.
Sessizlik, hafiflik, 12 saate yakin pil omru (dun sabah 8den aksam 18e yarim saat kapali kaldi, onun disinda hep kullandim. Daha cok not alma, internette gezinme, ses kaydi...) seklinde oldu. %70 inmisti :D

Yanima aliyorum, ay sunu acmasi ne kadar surecek vs yok. Touch bar kisayollari vs de guzel bence. Acikcasi ben iyi ki almisim diyorum, memnunum.

Mesela eski laptopum donanim olarak "vaooo oha laptopa bak be" diyebilecegi bir seydi zamaninda ve 5 saat pil omru diye reklami yapiliyodu. En baslarda max 3 saat pil omru gordum, 3-4 yil sonra yarim saat anca dayanir hale geldi.

Yeni macbooklarin sikintisi, usb girisi filan yok. Sadece iki tane usb-c girisi var, 10€luk bi adaptorle kullaniyorum illa hafiza karti ya da usb okutacaksam ki genelde zaten cloud kullanan bir insanim.

Hdmi kullanmama gerek kalmadi su ana kadar, o yuzden eksikligini -henuz- cekmedim.

Eger "acaba yakinda ynei modeli mi cikacak" diye endiseleniyorsan, biraz internette gezin, macbook new model filan yaz, elbet cikar biseyler. Ben mid 2017 aldim, prensipte 2016 ile ayni usb konusunda filan ama yeni bi islemci cipiyle cikmis o yuzden 2016 modelinden bariz daha iyiymis. 2016lar amerikada daha ucuzdu zaten, niye dedigimde 2016diye demislerdi. Ben 2017 aldim. Ha 256 gb aldim ama cloud kullaniyorum, oyun oynamam, pcye genelde ppt, pdf ve docx disinda belge indirmem...
oyle yani. Ama okula giderken defter bile goturmuyorum artik, oyle diyeyim, cok iyi oldu.
  • kuehles blondes  (10.03.18 13:16:55) 
Hocam ne mac i
Daha fazla paraya daha az yapilabilecek sey mi satin alacaksin
Telefon gibi degil pc olayi kontrol sende.
Eski pc kullanilabilecek gibiyse ssd takip cok ciddi bir performans elde edebilirsin.
Kirik dokukse butce verirsen sana uygun sistem ya da laptop onerebiliriz
  • kingcyrax  (10.03.18 13:49:30) 
İphone gibi bilgisayarım olsun diyorsan mac.

Ama bilgisayar bu, her şeyi yapabileyim kontrol de bende olsun. Kurcalamayı da severim diyorsan. O zaman bilgisayar.. ehem, yani laptop.
  • skooma  (10.03.18 15:06:22) 
lenovo yoga 720 aldım ben. çok işimi görüyor, katlanması dokunmatik ekranı. anlayamazsınız.


  • antikadimag  (10.03.18 15:37:19) 
genel kullanım için mi soruyorsunuz ?
güncel oyunları oynayacak mısınız ?

ne istediğinizi tam olarak belirtmemişsiniz.
  • unifeel  (10.03.18 15:43:13) 
tek soru: bilgisayarı ne için kullanıyorsun.

hobilerin arasında oyun oynamak varsa zaten istesen de macbook alamazsın. çünkü macbook oyun oynatmaz.
  • tchuck  (10.03.18 15:51:43) 
6 bin küsür liraya 128 gb hafızalı şeyi eline veriyorlar, alan da ya yetiyor öyle her şeyi doldurmuyorum muhabbeti yapıp cihazı övmeye çalışıyor. iphone'da da 16 gb yetiyor ya muhabbeti yapıyorlardı. 2 tane type-c girişi koymuşlar o kadar, dönüştürücüyü falan parayla almak zorundasın. mesela ben zenbook aldığımda içinden hdmi to vga, usb to ethernet kabloları çıkmıştı, aynı zamanda type-c bağlantı noktası da var, kutudan kılıf da çıkmıştı. apple istese bunların hepsini koyabilir ama müşteriyi bana göre aptal yerine koyuyor bu yüzden de sevmiyorum.

hiç parasını hakeden bir cihaz değil, zamanında 1500 liraya aldığınız cihazdan 6000 liralık cihaza geçerseniz tabi aşırı fark hissedilir, bu her şeyde böyledir, evde kullandığınız kahve makinesinde de tv'de de, lambada bile böyledir.

şu anki cihazlar yeni, senede bir yenileniyorsa temmuz gibi yenilenirler. parasına üzülünmeyecek tek cihaz macbook air olabilir sanırım, onun fiyatı yine uygun sayılır.
  • atom karincanin torunu  (10.03.18 16:57:28) 
hocam bilgisayarınız eğer metal kasaysa, kasası sağlamsa tak ssd'yi. uğraşma macboook vs.


  • caletti  (10.03.18 18:16:51) 
Anladım. Ben daha çok ders çalışmak için kullanmayı düşünüyordum. Belki arada europa universalis oynarım o kadar. Bir de iki sene sonra tusa gireceğim. Ekranı ders çalışırken gözümü yormasın, fanı gürültü yapmasın falan istiyorum. Şimdi oyun bilgisayarı toplasam da doya doya oynayamayacağım zaten.


  • antreman kocu munir bey  (10.03.18 18:21:26) 
@atom karincanin torunu bana laf cakmis <3
Cihazdan memnunum ondan ovuyorum zaten. Eski bilgisayarimda da (cloud yokken) external hdd'de saklardim zaten, o zamandan beri hafiza kullanimim azdir o yuzden bana farketmedi. Simdiyse her seyim dropbox, googledrive, icloudda filan zaten.
Ben 256 gb ssdli modeli 4110 tlye aldim, amerikadan. Ama 6000 olsa almazdim zaten. 6000-7000 yuksek rakamlar cok.

Uzun pil omru, sessizlik, hafiflik, bircok sekmeyi ayni anda acabilme gibi istedigim seyleri macbook karsiliyor. Ben memnunum. Usbc kismi da beni germiyor cunku sunumlarimi bile googledrivedan filan indiriyorum. Gercekten farketmiyor. Hdmi zaten kullanmazdim. Donusturucuyu nolur nolmaz aldim -go pro cakmasi aksiyon kameramin hafiza karti icin lazim oldu- ama 2-3 kez isim dustu ona ve 10€ zaten, beni rahatsiz etmedi bunlar hic.

Neyse oyle iste. Paran varsa al, kendini zorlayacaksan iyi dusun.
  • kuehles blondes  (10.03.18 21:30:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.